oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Conferència: La revolució dels mini-PC: Raspberry PI, Arduino i més

Reading time: 1 – 2 minutes

Ahir al vespre vaig fer una conferència a la FIB (Facultat d’Informàtica de Barcelona) dins de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya). En aquesta xerra vaig estar explicant què és i en que es diferència Arduino i Raspberry PI. A més de presentar tot un conjunt de solucions alternatives i experiències en el tema.

En aquest enllaç podeu trobar les transparències de:  La revolució dels mini-PC: Raspberry PI, Arduino i més. i el video el teniu disponible al servidor de la FIB.

Ara també teniu disponible el video a youtube:

i podeu veure les transparències des d’aquest mateix post:

Espero els vostres feedbacks als comentaris, desitjo que ús sigui útil.

7 thoughts on “Conferència: La revolució dels mini-PC: Raspberry PI, Arduino i més

 1. Enhorabona! va estar molt bé, molt interessant i didàctica. Esperem tonar-te a veure un altre aprofundint en algun dels “cacharrets” que vas presentar!!

 2. Si! Suposo que ha estat un làpsus però ho havia de dir.

  Salut i sort avuí amb la xerrada a la fib!

 3. Oriol

  Abans de res felicitar-te per la xerrada d’ahir i pel “tinglado” que tens muntat a casa, encara que des de el meu punt de vista la que te més mèrit
  es la teva dona, bàsicament per deixar-te muntar-ho tot i per no cremar-te el CPD el dia que la porta del parking va decidir emancipar-se i organitzar un dia de portes obertes.
  Bé respecte el curiós cas del sistema anti-gats, jo també m’he trobat amb una situació similar i després de molt temps investigant i provant diversos
  invents, finalment vaig trobar la solució definitiva amb un sistema força conegut i utilitzat anomenat g.OS, i no em refereixo al sistema operatiu de Google, sinó al sistema vertebrat, més concretament mamífer que segur que ja coneixes. Resolt perfectament el problema amb els gats, malgrat que el problema amb les olors encara no el tinc 100% resolt, però almenys son les meves olors i no las dels veïns.
  Bromes apart, de la xerrada el que més em va agrada va ser el plantejament “low cost” que li cas donar. El low cost des de el meu punt de
  vista permet experimentar i equivocar-te sense posar en perill la viabilitat del projecte. Però el low cost no només implica el cost de compra, sinó que el manteniment també penso que es important, per tant el consum i sobretot el control del consum es quelcom que vaig trobar a faltar a la presentació. Ja se que el tenies a la “Todo List”, però per mi es un punt prioritari (soc un obsessionat del la eficiència energètica), així que vaig trobar a faltar la diapo de les plaques solars i la del moli de vent. Només volia preguntar-te un parell de qüestions, xifra aproximada de la teva factura de llum (evidentment resposta no obligatòria) i que et sembla la nova raspberrypi 2 (estic desitjant provar-la amb Windows10, ho sento python va molt bé, però .net també. ). A la propera presentació m’agradaria veure la versió Torrelavitera de http://www.bwired.nl/

 4. Hola Joan, gràcies per les teves paraules. Sobre el tema del sistema g.OS doncs no tinc res en contra d’aquest sistema però la veritat és que m’agrada molt la llibertat i quan tens animals al teu càrrec la cosa de marxar quan vulguis es complica. Suposo que quan tingui nens ja m’ho miraré diferent.

  Sobre el tema energètic per si et serveix d’algo vaig ometra fotografia de la placa solar tèrmica que varem montar amb el Xavi quan varem acabar la casa. Respecta al tema solar i eòlic li tinc moltes ganes. Però estic molt peix. De fet, potser hem pots ajudar amb què podria instal·lar per controlar el consum domèstic i millors sistemes per generar llum. També estic una mica acollonit perquè no vull injectar llum a la xarxa elèctrica per evitar-me marrons amb la companyia.

  Per cert, mola molt el projecte que hem comentes de bwired.nl no el coneixia i m’ha flipat. Sobre la factura de la llum doncs és complicat perquè tinc pics altíssims de quasi mil euros i altres mesos de uns cent, compta de mitjanda uns dos cents llargs depenent de l’època de l’any. Com et dic és un tema que tinc pendent de mirar-me i optimitzar pensa també que tinc moltes coses enxufades 24×7. I obviament la calefacció a l’hivern en una casa als 4 vents doncs flipes.

  Estaria encantat de que m’expliquessis millor les teves idees i suggerències al tema. Fins hi tot que hem venguis .net per sobre dels llenguatges que jo coneixo més que són els de UNIX. Mai esta de més aprendre.

  Si no t’importa escriu-me un email privat i aquests temes més privats els comentem per allà. Gràcies pels teus comentaris.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo