Jul 31

Avui fa 16 anys que vaig començar a escriure el blog

Reading time: 1 – 2 minutes

16th_anniversary

 

Feliç de recordar l’efemèride i de malgrat no tenir un blog molt prolífic poder explicar que he aconseguir mantenir l’hàbit d’anar compartint encara que fos en petites píldores alguns dels fets i coneixements que la vida m’ha anat permetent disfrutar. Des de l’arribada del Roc més que mai he hagut de tancar el meu “pipeline” de projectes però una cosa positiva és que t’acabes centrant en l’escència i en el que et fa disfrutar més. Per desgràcia no pots atendre moltes altres coses que sovint tornen en forma de records o pensaments, això si, t’adones que les coses que has permès que seguissin al teu costat tenen el millor gust que mai havien tingut.

Només puc dir-vos que la meva intenció és seguir buscant reconets i estones per seguir compartint-vos el que hem passa pel cap, mentrestant ús envio una abraçada molt forta.

GRÀCIES PER SEGUIR-ME!

Mar 01

My passion and profession

Reading time: 2 – 3 minutes

Nowadays my focus on technologies will be categorized as follows, to be more descriptive inside every category I have added some keywords to describe contents:

 • System administration, Databases, Messaging and Security
  • Keywords: Linux, Ubuntu, Fedora, RedHat, CentOS, Unix, Windows, Mac, MySQL, Oracle, CouchDB, Redis, MongoDB, SQL, NoSQL, LDAP, SSO, Kerberos, Servers, Embedded, EC2, S3, SES, RabbitMQ, ZeroMQ, and much more
 • Networking and Internet
  • Keywords: Postfix, SASL, Cyrus POP/IMAP, Courier POP/IMAP, PureFTP, ProFTP, Apache, Nginx, Cloud, etc.
 • Multimedia, Gadgets, Mobile phones and Tablets
  • Keywords: Android SDK, Android NDK, PhoneGAP, Sencha Touch,
 • Domotics, Electronics and DIY projects
  • Keywords: Arduino, My CPD, Atennas, etc.
 • Development, Models and Methodologies
  • Keywords: Python, Twisted, C, C++, Java, Erlang, OTP, JavaScript, PHP, Bash/Shell, Sencha Designer, ExtJS, jQuery, and much more
 • BPM, ERP, CRM and other office applications
  • Keywords: Bonita Open Solutions, Mule ESB, Jasper Reports

My new posts will be in english as you can read in this post because I want more interactivity with readers from the start of the blog I have a very low rate of comments. I think this is because my technical posts are too much specific and then when somebody has some problems doesn’t speak catalan and cannot leave a comment asking their doubts.

In my humble opinion this new chapter of technical blog can arrive to more people because the language of technical community around the world is english. In the other hand every day I need to have more practice writing and talking english in my work because national market is dead and we need to expand our project around the world. So this effort to write technical posts in english will be like english practices for me.

Every new post will have a disclaimer at the begining of the post for my errors writing english and if you can help me to improve my english, please, leave comments fixing my errors.

Feb 21

Nou blog

Reading time: 3 – 4 minutes

Fa massa temps que no escribia una línia al blog i això no pot ser, sovint l’enemic més gran a l’hora de mantenir un blog durant tan de temps no és pas que no tinguis res a escriure sinó pensar-se massa el que vols aportar. En aquesta ocasió el que m’ha tingut el cap entretingut és el futur del mateix blog. Internet ha canviat molt i el meu entorn de relacions i interessos també. Així doncs, és inevitable preguntar-se pel sentit del que fa més d’11 anys que estic fent.
Un dels principals objectius que ha complert el blog durant tot aquest temps ha estat el poder tenir un bloc de notes públic de forma que podia compartir els meus coneixements o vivències amb el meu entorn i fins hi tot amb la resta del món que no coneixo de res. Però gràcies a les xarxes socials el fet de compartir un enllaç o quatre notes sobre un tema soluciona perfectament aquesta funció. Per altre banda les meves dues wikis s’han convertit en el millor format per guardar apunts. Per tant, la pregunta és evident quin espai li queda al blog?
El meu blog sempre s’ha definit com un blog personal i malgrat el seu focus tecnològic la paraula personal i el fet de convertir quasi de forma inconcient el meu nom en una marca personal sempre han estat el que l’ha caracteritzat. Però a través d’escoltar els meus lectors m’he adonat que ja no té massa sentit barrejar els tres grans focus d’interés dels meus dies per aquest motiu fa mesos que dono voltes a la idea de separar el blog en tres de diferents temàtiques.
A part de la complexitat tècnica el fre més gran que em bloqueja és què passarà amb tota la feina de SEO que s’ha fet any rera any sota la meva marca personal. Per aquest motiu després de molt donar-hi voltes diria que cada cop estic més aprop del que ha de ser el meu blog. Però potser el més important de tot és que gràcies a les conclusions que estic arribant sé que puc seguir escribint articles de forma alineada al futur del blog sense fer feina que després quedarà enterrada.
És a dir, una de les meves grans preocupacions era què passaria amb tot el material que he generat fins ara i si continuava escribint sense tenir clar el futur del projecte quin sentit tenia acumular més documentació; per aquest motiu el fet de començar a veure la llum al final del túnel em permet tenir la tranquilitat de que puc anotar les meves reflexions.
Per no deixar-vos amb la icognita de cap on vaig ús en faré cinc cèntims. La idea és tenir una línia que agrupi el contingut de les tres temàtiques algo semblant al que ja tinc fins ara, és a dir, l’Oriol en estat pur; tot barrejat i combinat. Però a través de pestanyes en el blog serà possible anar a llegir sobre: temes tècnics, temes de creixement personal i temes personals.
Com a gran canvi cal destacar que a partir d’ara el blog ja no només serà en català amb les opcions de traducció que ofereix google. Sinó que els articles que parlin de temes tècnics els faré en anglès, els de creixement personal en castellà i els personals en català. El principal sentit de tot això esta sobretot en la difusió i la pràctica de les llengües que conec.

Sep 01

Mesos de silenci i meditació

Reading time: 2 – 3 minutes

Mai havia abandonat tan el blog com ha passat aquests darrers mesos, ni tan sols li he dedicat un minut per fer notar que ha complert 11 anys. Així doncs, els temes que no podien deixar d’apareixer al blog s’han acumulat i la cosa es fa cada cop més greu.

Per tal de posar solució a aquesta situació agafo el compromís de publicar els següents articles que tinc al tinter:

Sobre els temes tècnics com sempre em passa el retard ja és tan gran que és intractable, així doncs, si voleu saber quines són les tecnologies que més m’atrauen ara mateix no deixeu de donar un cop d’ull a RabbitMQ, BOS (Bonita Open Solutions) i Erlang. Com ja he dit, hi ha mil temes més amb els que estic embolicat: CMMI, ITIL, Magento i un llarguíssim etc.

Jul 31

11 anys “postejant”

Reading time: 1 – 2 minutes

Aquest aniversari ha passat sense pena ni glòria, de fet fins hi tot l’article conmemoratiu arriba amb mesos de retard però més val tard que mai o això diuen.
Així doncs, toca menjar-se el pastís i celebrar que el projecte continua viu:

11anys

Com ja vaig anunciar l’any passat tinc grans plans pel blog, de fet, continuo tenint al cap una remodelació de la seva imatge per donar-li un acabat més professional i segurament l’acabaré partint en tres grans temàtiques:

 • Personal
 • Temes tècnics
 • Creixement personal

En escència aquests són els tres cans interessos que mouen els meus dies actualment, a més cada dia hi ha articles on es veu més marcada aquesta diferència. Per tant, la cosa pinta que serà algo així.

Abans d’acabar agraïr-vos als que em seguiu per la vostre fidelitat, gràcies!

Dec 31

Cap d’any a NYC

Reading time: 3 – 4 minutes

Abans que res i perquè no se m’oblidi: Bon any a tothom! després d’una altre sequera d’articles a qui ens teniu a l’aeroport de Madrid esperant a que surti el vol cap a Nova York, un any més aprofitem les vacances de nadal per anar a veure món. Aquest cop toca anar a fer el turísta als EUA. Després d’anar a llocs de caloreta els últims tres anys aquest cop tocarà passar fred. Però ja aviso que la cosa té trampa, ja que la idea aquest cop serà aprofitar la setmana blanca dels professors per fer unes vacances de caloreta llavors.

Tornant al tema del blog, cal afegir que aquest cop el tema de la sequera té una bona excusa ja que aquest últim mes la meva vida ha canviat força, de fet, ja no treballo ni tan sols des de casa sinó que els propers mesos i potser fins hi tot l’any 2011 treballaré a Barcelona. Això m’obliga a invertir unes 3h al dia en desplaçaments, o sigui, em resta temps per escriure les meves troballes i enginys tecnològics. Això si, com sempre continuo recopilant apunts que estan pendents d’ordenar per tal de ser publicats.

Per aquest proper any 2011 hauré d’intentar aplicar les últimes coses que m’ha ensenyat la vida. Coses tan senzilles i difícils d’assimilar com que per guanyar més diners el que he de fer és treballar menys, que per ser més feliç he de respectar els horaris i optimitzar al màxim el temps d’oci, seguir potenciant les relacions personals i aprendre encara més a disfrutar-les. Pel que fa als temes tècnics ja fa anys que m’esforço en fer-ho però cada cop ho vaig fent millor i el tema és ben senzill, fer menys coses i augmentar dràsticament el temps dedicat a temes específics. He notat que amb uns 30min d’actualització de temes tecnològics genèrics i unes de 2 a 4h d’estudi de temes especialitzats puc aprofitar la resta d’hores en optimitzar els processos que m’envolten i que permeten que tot flueixi a la perfecció.

Abans d’acabar l’article ús poso al dia dels temes laborals, així sabreu per on paro. La major part del dia estic treballant per Vision Robotics com a CTO. Per altre banda les tasques d’assessor en temes de hosting i correu electrònic continuen més vives que mai. Pel que fa al projecte movilpoint ha canviat de nom i es passarà a dir vitevents.com ben aviat, de fet, la nova web d’ecommerce ja comença a tenir una forma ben interessant. Per si tot això no fos prou, amb l’Oriol M. i el Ferran M. estem donant-li tombs a un nou projecte que té molt bona pinta.

Bé ja heu vist que la cosa esta més ocupada que mai, però el millor de tot és que cada cop aconsegueixo envoltar-me de gent més interessant i que t’animen a seguir endavant. Per tant, diria que les parts més importants de la fórmula de la felicitat les tinc cobertes: amor, feina i salut. Mai hagués pensat que pogués arribar a ser tan ric.

Un cop més m’he posat reflexiu al blog, suposo que per aquestes dates ja toca. Per cert, parlant de temes profunds, fa un mes vaig digitalitzar els meus apunts del llibre “El Poder del Pleno Compromiso”, així que tinc pendent de publicar-los per tothom. Per aquest viatge m’estic llegint el llibre “Intel·ligència Emocional” que tanta gent m’ha recomanat, si és tan interessant com diuen ja en faré uns apunts de les parts més destacades per poder-los consultar sempre que calgui.

Arribats a aquest punt ja només em queda despedir-me fins l’any que ve, petons i abraçades!

Jul 31

Avui el blog fa 10 anys!!!

Reading time: 3 – 4 minutes

Doncs si tal dia com avui vaig començar a escriure el blog, així doncs, faré una cosa que faig poc sovint i és autofelicitar-me per la constància, si ja sé que no podriem dir que últimament escrigui cada dia però crec que aguantar 10 anys amb certa constància és algo, no?

Bé doncs sempre passa en aquestes ocasions farem una petita llista de bons proposits per aquesta nova etapa de maduresa del blog:

 1. continuar-lo usant com a bloc de notes tècnic
 2. continuar usant-lo per referenciar events de caire més personal o no-professional
 3. començar de forma oficial el ‘screencast‘ sobre el que ja he fet les primeres proves
 4. agrupar aquesta part més multimedia ‘podcast‘ i ‘screencast‘ en una pestanya dedicada per accedir-hi ràpidament
 5. redissenyar-lo completament però aquest cop si tot va bé, fer-ho a través d’una empresa que li doni un bon acabat
 6. re-editar els posts antics perquè adquireixin formats més unificats, suport de tags, centrat i mida d’imtges, repassar enllaços trencats, etc.
 7. més protagonisme als posts antics (this week last years)
 8. integrar uwish
 9. integrar lifestream a la pantalla principal en forma d’stick item a més de sindicar més feeds en aquesta llista: twitter, my shared items del google reader, etc.
 10. seguir fent del blog algo que m’enganxa i que trobo a faltar quan no faig

També vull fer un comentari sobre la línia que té el blog aquests últims anys, en que el nombre de posts ha baixat força però la qualitat i densitat tècnica han augmentat molt. Malgrat això em fa baixar en nombre de lectors és més fidel a la meva persona i el converteix en una eina encara més útil per mi.

Finalment hi ha una llista d’articles pendents de publicar que conte coses com:

 • iPython
 • ESI – Edge Side Includes
 • LVM
 • SSTP
 • SVG amb long polling
 • array vs CouchDB
 • scribe
 • DNSCurve
 • Google Talk chatback badge
 • MyProxy – credential management service
 • SSL i TLS a fons
 • Desktop notify system with python
 • oProfile
 • etc

Però sobretot el que estic impassient per començar a document en forma de post, d’screencast i del que faci falta és el tema del AMQP, porto mesos treballant amb un borrador que cada cop és més extens i que de ben segur hauré de dividir en diversos trossos perquè les seves dimensions ja fan por, però realment estic disfrutant com mai amb aquest tema.

Doncs res, agraïr-vos també a tots els que em llegiu que ho continueu fent malgrat el pesat que em faig en alguns moments. Demanar-vos que no tingueu por en presentar-vos perquè a les jornades tècniques on em deixo caure acostumo a trobar gent que ha passat pel meu blog alguna vegada i això sempre fa moltíssima il·lusió.

Bé doncs gràcies a tots i ens veiem quan torni de Costa Rica, on estic passant les meves vacances en aquests moments.

Jul 31

Ja en porta 9!!! si si el blog, avui compleix 9 anys…

Reading time: 2 – 3 minutes

Doncs si, com cada 31 de Juliol avui és l’aniversasri del blog. Aquest any l’aventura ja arriba al seu novè aniversari. Així doncs, l’any que ve ja farà una dècada que escric en aquest mitjà. Suposo que alguna festeta o similar hauré d’organitzar ni que sigui per quedar amb els mussols i celebrar-ho una mica.

9e aniversari del blog

Fent balanç del que han estat els artícles d’aquest any podem dir que la producció fins al moment ha estat de només 191 articles i que podriem dir que el podcast esta més que adormit. Així doncs, no és una producció gaire excessiva com la d’altres anys però jo potser m’atreviria a dir que el canvi d’estratègia amb els posts s’ha notat. És a dir, no només escric menys posts sinó que diria que la qualitat tècnica dels mateixos és superior; almenys el que intento en cada un d’ells és aportar quelcom de la meva collita i no fer referències en les que no es feia cap aportació més enllà de la redifusió de la troballa.

A més avui puc explicar com a efemeride que ha coincidit l’aniversari del blog com el dia dels ‘sysadmins’:

31 de juliol el dia dels sysadminsEn part s’ha de dir que no sóc pas un ‘sysadmin’ en el sentit literal del terma, però si que un dels meus perfils professionals es dedica a portar a terme tasques d’administrador de sistemes per alguns clients o ISPs. Sempre en l’entorn dels sistemes Linux, com no podia ser d’altre forma.

Fins aquí doncs, poc més que agrair els que de forma més o menys continuada m’aneu llegint i m’aneu animant a seguir en aquesta resenya tècnica amb pinsellades personals del que vaig tocant en la meva vida professional i personal. Gràcies a tots!

Nov 21

Migració de dreamhost a ovh

Reading time: 1 – 2 minutes

Només informar que si en les properes hores teniu problemes d’accés a la pàgina és perquè estic migrant de dreamhost a ovh. Com ja vaig comentar temps enrera estic molt desconentent del rendiment de CPU i disk que m’està donant el servei de dreamhost i aprofitantq ue acabo el contracte a final d’any he canviat de proveidor encara no tinc migrats gran part dels serveis però el més important que és el blog en principi ja esta migrat ara espero no patir problemes col·laterals de la migració i si tot va bé en les properes 72 hores continuaré migrant serveis.

Només com a detall comentar que per 19.99€+IVA tinc una màquina pròpia que administro jo amb el S.O. que vull i malgrat això hem suposi més feina a priori que no pas els serveis de dreamhost estic convensut que hi acabaré guanyant ja que almenys tot el que passi dependrà de mi, cosa que ja és dir molt a venir de dreamhost.