Dec 20

Tell me desesperat but….

Reading time: 1 – 2 minutes

Dons q no tinc ni zorra de firewalling ni masquerade ni bridge ni histories
semblants… tireume una ma, plz

Pos eso… (o poseido :P)

Na maquina anomenada “Bombero” (kernel 2.4.5) es la q fa de “tallafocs”, t 2
ethernets (eth0 ADSL monopuesto, eth1 intranet) , fins aqui d pm

Esta maquina ha de fer masquerade a tota la xarxa i nomes acepar desde internet
SSH , WWW i FTP, redireccionant estos dos ultims serveis al server (incloent
les tipiques proteccions contra spoof, Ping of Death i demes histories tipiques
dels fire’s)

La pregunta es la seguent… Algu t implementat alguna cosa pel estil?

La rao d demanar-ho , a part de q no manpano i deuria pedre prou temps amb les
iptables, es q em fa falta per ahir 😉

Gracies a tothom per la vostra contribucio, ja se q hi hauran milers delles
xDDD

A10ets

el jav|v|

Dec 17

Peazo de nevada…

Reading time: 2 – 2 minutes

Doncs com a molts llocs de Catalunya aquest cap de setmana Torrelavit ha
estat víctima d’una nevada espectacular. Nevada q encara avui 3 dies
després de començar té les seves
conseqüències…

com ús deia divendres ens varem aixecar amb un cel ben blanc i aviat
va començar a nevar i nevar sense parar, amb temperatures
baixíssimes. Després de no parar en tot el dia les carreteres es
van haver de tancar i tornar a casa es va convertir en una odissea.

Per si tot això no fos poc, la neu no parava i la llum ben aviat se’n va
anar. O sigui, q divendres a la nit es van apagar les calefaccions i les
estufes elèctriques deixant pas a un dissabte fred i on la neu no parava
d caure i caure.

Total q el divendres a la tarda hi havia recons del poble on hi ha fins a 50cm
de neu acumulada, una passada! tot era blanc i molt blanc… mai havia vist
tanta neu a 500m sobre el nivell del mar q és a l’altura q es troba el
meu poble.

Així doncs sense llum i incomunicats hem estat tot el cap de setmana.
Avui dilluns com deia les carreteres encara es fan difícils de transitar
i en molts llocs encara no hi han tret la neu, però el pitjor ara es el
gel q patina d mala manera i fins hi tot es fa difícil caminar sense
tenir alguna patinada d tan en tan.

Aquesta és la crònica meterològica d’aquest cap d setmana
q m’ha deixat sense ordinadors, sense portal i sense llum en definitiva.

Dec 12

Un altre portatil nou

Reading time: 1 – 2 minutes

Després de 7 mesos amb el mateix portatil, diguem tiquis-miquis, he decidit canviar-lo i després de vendrel a un amic del Manel. M’he comprat una altre portatil nou… aquest és un mega-bitxo, tan que encara no se ni q té.

Bé potser no serà tan, però el que si que es veritat és que vaig tan liat que ni el linux li he pogut instal·lar i a part de les típiques caràcterístiques genèriques encara no sé ni quins models són els accessoris que porta.

Bé a “oj de buen cube”, té això:

 • PIII 1’1GHz
 • 256Mb RAM
 • 20Gb HD
 • 3’5″ FD
 • DVD 8X
 • Targeta de so
 • Targeta de xarxa 100Mbps
 • Modem 56k
 • Pantalla TFT 14’1″
 • AGP SVGA 8Mb
 • PCMCIA

i deu tenir moltes més coses però ara no em feu dir quines. Quan tingui un ratillo i li hagi pogut instal·lar un sistema operatiu com deu mana (Linux i/o FreeBSD) ja ús diré exactament quins models de dispositius porta.

Dec 12

Wrexham (UK) – Visita al Carles

Reading time: 3 – 4 minutes

Aquest pont de la purissima com aquell que no te res més a fer, el Xavi i jo varem agafar l’avió cap a Liverpool. Per tal d’anar a visitar el Carles i la resta de companys q estan vivint allà amb ell…

La veritat és q el viatge va començar pintant una mica malament pq el Xavi es va posar malalt, però amb febre i tot va decidir venir.

Un cop allà després d’un viatge amb molt de mamoneo. El Carles i en Sala ja ens esperaben a l’aeroport amb el ford-fi. Un ford fiesta blanc amb canvi de marxes automàtic i obviament el volant a l’altre costat.

El cotxe va ser tota una experiència, conduint per l’esquerra i amb un fred que pelava.Ah! i com no plovent… no podia ser d’altre forma. Varem dirigir-nos cap a Wrexham unes 60milles al sud de Liverpool on hi ha la universitat de Newi que és on estudient tota aquesta colla.

Entre una cosa i l’altre ja se’ns va fer de nit, cosa que no es massa difícil tampoc ja que a les 3 ja comença a fosquejar i a les 4 es ben fosc i negre. Amb una hora menys i sense dinar varem arribar a casa del Carles a les 19h de la tarda. Així doncs la gent ja estava a punt de sortir de festa ja que a les 23h ja tanquen els pubs i a les 2h les discoteques.

Així doncs, nosaltres com a bons mediterranis varem dedicar-nos a dinar a les 19h, mentre aquesta gent ja acaben de sopar. A la nit varem sortir pel bar de la uni on un grup d’aquests joves versionaben cançons famoses.

Pero no ens perdem amb els detalls superficials. El que realment saltava a la vista eren les “xurris” marcades per les vaques boges com deia el xavi. Totes eren blanques, vermelles, mamelludes i amb el cul raro. Això si no t’ensenyaben més coses perquè no en tenien més. Tan feia si estaben gordes, com primes com guapes com lletges… elles amb els seus super escots i les seves super minis. Amb un fred que fotia…

Total que tan el divendres com el dissabte varem agafar el ford-fi i varem anar a donar tombs per la part de north-walles més concretament per la regió d’snowdonia. Una passada, seria com una mena d’asturies+galicia, però sense muntanyes, terra pantanós i tot ple de castells i mines. Realment preciós quan tingui les fotos escanejades ja us les penjaré.

Així doncs ens varem passar els dos dies fent el turista per tota la zona i les nits ens n’anabem a veure l’ambientillo que hi havia per allà i a seguir la festa a casona perquè aquesta colla no entenen que a les 2h no és hora de tancar la discoteca. Així doncs amb les nostres sangries i el catxondeo ens fotiem la festa en plan més privat.

D’anècdotes del viatge com no, n’hi ha una pila. Però això li deixaré al Xavi i al Carles, a veure si s’animen a comentar l’article i us expliquen algunes anecdotes curioses i divertides. El que si que us ha de quedar clar és que va ser un viatge amb molt de mamoneo i q varem riure fins a agafar mal de panxa.

Ah! també informar-vos de que tots tres: Carles, Xavi i jo. Varem conduir per
l’esquerra ja que ens varem anar turnant el ford-fi i és tota una experiència que ús recomano que proveu.

VISCA EL MAMONEO!

Nov 25

CRONICA DE LA VISITA A UN TRULL

Reading time: 3 – 4 minutes

Cagum la pell d’un vell quan era jove. Per si no ho sabieu un trull es on es premsen les seituns (olives) i d’on surt l’aseit o per alguns oli. Pagesos amunt pagesos avall quin collons de guirigall.

Agafet fort !!!!, avui hem nat a un puestu que feia pudor de pages. Hi havia cada elemento que espantava la terra, si si, feia por, tots amb la vespa posada pq fotia un fret que girava la pell dels collons.(una vespa es el tipic gersei de llana amb cremallera que acostumen a portar els pagesos, i com no, els paletus)fotien uns crits que feien tremolar la terra “cagum deu, tira el tractor enredere, ospadre, passa cap a pesar la tara, au vinga, cagum res, que sens fotran els raims, cullons!!!!!!!, salbu que no torni a ploure, quet any tindrem bona collita, abeura sis tem de sort i aquest any em puc comprar un pascuali, que un pascuali, no ha nascut encara el que el pugui calar, ells van fent, ells van fent, pam paaaam, pam paaam, pam pam, tu baixes del tractor amb una pujada, i ell va fent tu, no es cala no!!!!!!!!!!!!”

A més hem tingut el plaer (?) d parlar amb un pagés q tb és camiuneru… no sé quina d les dues coses és pitjor. Encara m’ho estic pensant… era com la suma d’un humorista calvo q surt als programes d tve1 més un heavy grenyut… el tio deuria tenir uns 30 i tants, no feia més de 1.70 i ja començava a criar aquella panxeta q indicava la bona vida.

Això si, el tio era animal com ell sol segons ell abans es fomaba 3 paquets de Camel al dia i abans d’anar-se a rentar la cara ja s’havia encés un cigarro i quan sortia per la porta de casa ja en portava dos. Vamos en que en 3 dies es fotia un cartró segons ell… ara el millor d tot és el motiu pel q ho va deixar. Segons ell la dona li va dir q si deixava d fumar se’n anaben d vacances a Cuba i el tio diu q l’endemà ho va deixar corrent.

Jo que com sempre sóc una mica torracollons li he deixat anar: amb lo q fumaves ja te n’havies pagat 3 d viatges a Cuba. Que no va el tio i em diu: i dels llargs!…

Vaya un elementu… i aquest era el més jove q hi havia per allà per la resta jo crec que feien pujar la mitja per sobre dels 65 i això que no hi havia més de 10 persones per allà. Ara hi havia un tio que em tenia intrigat estava el tio assegut en una taula i no parlava en ningú almenys tenia 70 tacos i no obria boca… i mira que el resta no paraben de renegar al més pur estic catalufo de poble.

Doncs el tio aquest estava allà en un racó assegut i callat com un puta. No deia ni asa ni bestia, no sé si és que era mud o sord, ara semblava que res del q hi hagués allà anés amb ell. Però lo raro és que aparentment tp fotia ni brot. Poca cosa més, només dir que ha estat una experiència diferent, l’experiència pagesa d l’any q tp esperariem repetir.

Escrit pel: Xavi!!!

Oct 29

Crash!!!

Reading time: 2 – 3 minutes

Ahir quan tornava de Girona per l’A7, just a l’altura on aquesta s’ajunta
amb l’A2 direcció Tarragona. Hi ha una curva molt xunga on sovint somio
que em foto una ostia amb el cotxe doncs ahir…

Anava jo a 160 en direcció a la curva quan un gabacho que acabava
d’adelantar em fa llums i jo m’aparto per deixar-lo passar.El tio almenys em va
adelantar a 190 i la curva esta senyalada a 70km/h… jo com sempre vaig entrar
a la curva a 140kmh però vaig comensar a frenar pq si algo sé
és q per allà a més de 140 i a més mullat com
estava és impossible passar i menys amb un cotxe menys aerodinamic q un
calibra.

Així doncs va passar el esperat, va el tio i comensa a rebotar per les
balles a uns 20m davant meu. Sort que ja m’esperava q passes i feia rato q
estava reduint i no vaig arribar a xocar amb el tio. Això si em vaig
menjar el seu palafanc q va sortir volant i altres peces del seu cotxe.

Per sort al gabacho no li va passar res, però quan va obriar la porta em
vaig riure a la seva cara i li vaig dir, mira q n’ets de burro!!!! i la pobre
dona del tio alla plorant… hi hi hi! mira q en són d pallassos aquests
tios entren a 190kmh a una curba de 70kmh i tot mullat. S’ha de ser imbecil!!!
sort q em coneixia la carretera sino potser no estaria aquí.

Lo xungo es q es veu q anaben a tota castanya pq s’havia mort el pare de la
dona del tio q estaben d vacances a Salou i anaben cap allà. Però
jo no sé quina pressa tenien pq si tas d matar pel camí poc pots
fer allà.

Doncs res nano, aquí esta la historia al final varen venir els mossos i
tot va acabar en un susto… moraleja: no adelantis a l’Oriol per l’A7 entre
St.Sadurní i Mataró 😉

Oct 13

Una mika d’info sobre el ke fem aki dalt

Reading time: 2 – 2 minutes

Pels ke voleu fer la doble titulacio a NEWI aqui teniu una mica d’informacio
interesant, i pels ki no…pos feu el ke vulgueu!

Si voleu veure les assignatures de la carrera, les podeu trobar a:
http://www.newi.ac.uk/computing/Direct/Index.htm

Las obligatories con CS3(xarxes…tirat), Prog3(Object Oriented Programming
& Data Structures…Borland C++ per un tubo, pero tambe facil),
Project(aqui dura un any!!!), SAAM(Systems Analysis – Approaches & Methods,
uff! el hueso de la carrera, metodologies revisades sobre com realitzar un bon
projecte informatic, per mes info mirar un dels temas a
http://www.comp.glam.ac.uk/pages/staff/tdhutchings/chapter4.html).Totes akestas
son les assignatures obligatories ke duraran fins a finals de Maig. Despres vam
triar 2 optatives: Jo i naltre fem 3DCG (3D Computer Graphics…LightWave 3D,
es diver i passes el ratu), i els altres dos fan CSD(Client Server
Databases…SQL remot, ta be pero el profe es dels ke adora currar i no enten
ke fa la gent parada, aixin ke a currar!!!).Apart d’akestes, tots fem
AHCI(Advanced Human Computer Interfaces…es tracta de revisar i criticar
interfaces de software per veure els errors que tenen, com per exemple: pq per
sortir del guindous tens que premer el boto Inicio???).Hi han mes optatives
pero no ens van interesar aixi ke no les explico i mireu la web si voleu mes
info.Al fer akestas optatives tink classe sols dimarts i
dimecres…jejejejejejeje!!, mentres els de CSD tenen ke nar tambe
dijous…jejejeje!!

-@st@ Lug0-

Oct 11

en NY…

Reading time: 1 – 2 minutes

en NY ahora hay tres héroes… super-man, ke sobrevuela las
torres…

spider-man ke las eskala… y musul-man ke las atraviesa…

Desde akesta recondita part d’un dels paisos aliats, un grup
d’indestructibles estudiants resisteixen a qualsevol noticia referent a akesta
estupida guerra santa-3a mundial(no tenim ni tele ni radiu ni comprem diaris,
que d’aixo ja parlare, ja).La desinformacio es la millor eina contra
l’estupidesa. Desde quan un atac terrorista desemboca en una batalla contra
civils?? Es que no va tenir prou el papi Bush amb el Hussein?? es ke no
aprendran mai els yankis ke de tal palo tal astilla?? ara vinga kimika a pinyon
i les culpes ala guerra…ke no aprendran mai els soldats “profesionals” yankis
ke son konillets d’indies…i ames gratix.

Desde aki crido a tota la gent a fer un crit de guerra contra akesta guerra:
GILIPOLLAS!!!!

Sep 28

LBBR (Last Big Bottle Report)

Reading time: 2 – 2 minutes

“Iaki” diu q mes val tard q mai, i aki quedarà la petja de
l’únic botellon del q no tenim fotos.ooohhh…

…el motiu de la troballa..ejem…de la festa era l’aniversari d’en Manel,
entre la gent q es va rajar i els q no es van enterar, ja ens veieu a l’Oriol,
en Xevi (el seu veí) i jo esperant a vilanova a q arribés en
Manel, tirant pedres als rat-penats per experimentar el fenómen q es
guien per “sunidus”.

La arribada del Manel no podía ser més triunfal ja q em va
atropellar amb el seu cotxe!!, però com q tinc set anys de bona sort,
pels q encara no ho sapigueu, vaig caure de peu sense la més
mínima rascada. 😉

Després es va apuntar el Fast, q com el seu nom indica va ser el primer
en marxar, ahaha. Cosa destacable sería el descobriment d’en Xevi i en
Manel de q son coetanis! o sigui q sense saber-ho ja estavem celebrant dos
aniversaris alhora.

Amb les provisions a tope i una pilota inflable (important!) vam pillar la
furgo d’en Xevi i ens vam plantar a la platja, a falta de gots en Xevi, q te
idees de bombero, va fabricar un mega-got amb una ampolla de cocacola. Poca
estona va passar, q a la més mínima q ens vam acostar al aigua,
ens vam despullar més ràpid q els de full monty, només hi
havia un objectiu q no caigués el cubata a l’aigua! la llegenda explica
q les ones arribaben a 10 metres d’alt (alaaa!) i q algunes nits encara es pot
sentir a l’horitzó un crit: ¡tots borratxos!

En definitiva, es d’akelles nits q no t’ho esperes i t’ho acabes pasant de
pm

Sep 28

NEWI

Reading time: < 1 minute

Aki a Wrexham avui fa sol pero es el segon dia ke tenim sol deske vam
arribar.

Buenas a tots!!

Ja soc a UK!! a Wrexham, nord de Gales. Tem fen una web amb fotus i mes, aixins
ke ja us avisare d’on la penjarem.Dilluns comensem les classes a les 15 de la
tarda pero es una optativa de 3D, aixi ke dilluns crec ke no nire a classes
aixins com tampoc nirem els divendres(vaya finde!!).

Apa siau.