oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Pound: reverse proxy i load balancing

Reading time: 3 – 4 minutes

A través d’un howto de howtoforge he descobert aquesta eina anomenada Pound. Realment m’ha deixat impressionat per la seva simplicitat i potència al mateix temps. A més m’ha donat molt confiança saber que hi ha almenys un site processant 30M de peticions al dia, unes 600 per segon amb aquest aplicatiu. Aquest tipus de números sempre ajuden a donar confiança en les eines.

Doncs bé, l’eina bàsicament es dedica a capturar totes les peticions HTTP i HTTPs repartint-les després contra els servidors que té en el backend. En cap moment fa de caché ni res similar. Tot i que cal destacar la capacitat de poder fer de SSL wrapper. Així doncs, no cal que els backend facin de servidors SSL, només de servidor HTTP. Obviament pel client s’establirà una connexió HTTPs completament transparent. Si la validació SSL no és correcte Pound ja no envia peticions als servidors que té darrera.

Les funcions de balancejador de càrrega (load balancer) permeten no perdre les sessions establertes pels navegadors dels clients contra els servidor de backend, de fet, Pound implementa sis formes diferents de capturar una sessió per tal de no enviar peticions a un dels backends que no conegui la sessió del navegador.

Suporta funcions de fail-over, així doncs totes les peticions es direccionen només als servidors de backend que se sap que funcionen, la validació que es fa per saber si un servidor esta actiu o no és força simple i a grans trets es basa en paquets ICMP.

Finalment també cal destacar una funcionalitat que m’ha cridat molt l’atenció, ja que permet fer de wrapper d’URL i enviar les peticions que acompleixin certes expressions regulars cap a un o altre servdidor. Això permet, per exemple, enviar els dominis virtuals cap a un o altre servidor. A més, també podem per exemple, enviar les peticions d’imatges cap certs servidors de backend específics.

Al llegir-me la documentació d’aquesta eina el que més m’ha intrigat és saber com resolien el típic problema que presenten les eines d’aquest tipus, els fitxers de logs. M’explico, una cosa molt important a poder controlar des del punt de vista d’un servidor web és saber d’on arriben les peticions si el servidor web no rep les peticions directes d’internet sinó a través d’un balancejador com Pound la IP origen de la petició es perd i per tant, els fitxers de logs dels servidors web no són reals sinó que tenen com a origen sempre el balencejador. A més de totes els problemes associats a no saber d’on venen les peticions, com el control d’accés i d’altres similars.

Doncs bé, bàsicament això es soluciona a través d’una capçalera HTTP afegida des de Pound a la petició web. Així doncs és en aquesta capçalera que s’han d’anar a buscar les dades necessaries per recomposar el fitxer de logs del servidor web. També hi ha mod’s d’apache que ja solucionen aquest tema directament capturant aquesta nova entrada en la capçalera HTTP, concretametn val la pena que no perdeu de vista mod_extract_forwarded2.

Sota el meu punt de vista un gran descobrint i una eina molt interessant per tal de poder montar servidors web’s amb més cara i ulls. No sé si algú l’haura provat 😉

3 thoughts on “Pound: reverse proxy i load balancing

  1. No te la funcionalitat del ssl , pero tb tens BalanceNg
    Nosaltres ho tenim a produccio amb uns cuants de visites dia a dia i funciona perfecte !

  2. Acabo de descobrir el nginx gràcies a un error que donava a les webs de weblogs,s.l. concretament a xataka.com; l’eina pinta molt bé i diria que ve des de Russia:

    http://nginx.net/

    Una altre eina a tenir en compte.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo