oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

vmware: Convertint una màquina virtual (.vmx) a format estàndard (.ovf)

Reading time: 1 – 2 minutes

Mai havia tingut la necessitat de fer la converció a OVF d’una màquina virtual, aquest és el format estàndard de les màquines virtuals diria que per tots els sistemes de virtualització malgrat n’hi ha molts que encara no el suporten. Doncs en el meu cas el que he fet és exportar unes màquines virtuals d’un VMWare Server a un VMWare ESXi convertint-les a OVF, l’ideal hagués estat migrar-les directament ja que les utilitats de VMWare OVF Tools ho soporten però al no tenir les màquines en la mateixa xarxa no volia que la migració durés dies i dies i més dies.

El procés: he parat les màquines virtuals, he modificat la configuració de les mateixes per treure el dispositiu de ‘CDROM’ que tenia mapejat contra una .ISO que em donava problemes en el procés i després he fet una cosa tan simple com:

ovftool /path_to_vms/vm_dir/vm_file.vmx /tmp/vm.ovf

El projecte Open Source que implementa OVF el teniu a SourceForge. Malgrat això jo ho he migrat amb les OVF Tools d’VMWare.

Comments are closed.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo