oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Després em pregunten perquè no m’agrada el Windows…

Reading time: 2 – 2 minutes

Aquesta tarda he patit un expedient X’s, de fet, tots estem acostumats a ser víctimes d’aquests fenòmens quan treballem amb ordinadors i si és amb Win encara més. La qüestió ha estat amb una placa IB830H. Aquesta placa porta embeded una Intel PRO/100 VE una targeta més que típica i tòpica en sistemes professionals. A més podria afegir que és una de les targetes que més m’agradan. Per si fos poc el seu suport en sistemes de Microsoft estan soportadíssimes, com no podia ser d’altre forma.

Doncs la qüestió és que després d’instal·lar els drivers que havia descarregat des de la web d’intel la targeta es detectava perfectament i si esnifava el canal fins hi tot veia a passar paquets però en cap cas la targeta rebia cap paquet.

Després de fer mil proves i canviar els drivers un munt de vegades, la cosa no ha canviat gens i quan ja estava apunt de llençar la toballola he provat una cosa tan estúpida i simple com:

  • Entrar a la BIOS
  • Desactivar la targeta de xarxa
  • Arrancar el Windows
  • Després apaguem
  • Tornem a entrar a la BIOS
  • Activar la targeta de xarxa
  • Tornem a entrar al Windows
  • … i ja va tot sense tocar res!!!

Increible, eh!? doncs això és el bonic que té el Windows. He de dir que com sempre passa durant tot aquest procés incert he arrencat amb una CD de Gentoo i la targeta de xarxa sense fer totes aquestes tonteries funcionava perfectament. O sigui, que rebia i enviava paquets sense problemes. Realment això és una altre prova de com el Windows és contraproduent en molts i molts sentits!

2 thoughts on “Després em pregunten perquè no m’agrada el Windows…

  1. Jaja, sempre amb la mateixa història…has de pensar que la mateix incoherència de windows fa que els errors d’aquest tipus siguin fàcilment solventables per la majoria d’usuaris d’ordiinadors. Si un error qualsevol es produïs amb Linux, la mateixa coherència faria que per molt que reiniciessis, apaguesis etc, l’error persistiria i per tant no seria solventable per la majoria dels usuaris.
    Això no vol dir que no et dongui la raó (és un contrargument…)

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo