oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Documental: The Corporation

Reading time: 2 – 3 minutes

the-corporation.jpg

Us he recomanat de tot des del meu blog: restaurants, viatges, racons on perdreus, pel·lícules, llibres… però em sembla que en més de 5 anys que porto escribint encara no us haviar recomanat mai un documental. Doncs la setmana passada vaig veure al canal 33 un documental anomenat The Corporation i avui tot repassant el bloglines resulta que el que vaig veure va ser el segon capítol d’una serie de 3 capitols d’aquest documental. Això ho he descobert gràcies al blog microsiervos on podeu trobar moltíssima informació del documental en el post: The Corporation.

No hem posaré a explicar tot el que diuen ja a microsieros, primer perquè diria que s’ho han ‘currat’ molt i jo no tinc ni tantes ganes d’escriure ni tanta paciència. El que si que us vull dir és que crec que això ho haurien de posar a l’escola, es diuen veritats com a temples i es fan afirmacions que sovint sorprenen però que si pensem detingudament són totalment certes. Una que em va fer molta gràcia va ser:

Si una empresa és una persona juridica i les persones poden patir enfermetats inherents al fet de ser persona, per exemple, enfermetats piscològiques. Salvant les diferencies podriem intentar aplicar les pautes de comportament d’un ‘assassi en serie’ (o psicopata, no recordo el que van dir) i una corporació cumpliria totes les pautes.

Per exemple: menys preu pels seus semblants, no tenir consciència del patiment o del dolor causat als altres, poc respecte pel que l’embolta, fer prevaldre els seus interessos per sobre de qualsevol altre cosa, etc.

Bé doncs ja teniu algo amb que entretenir-vos, no sé si per alguna xarxa p2p correrà el documental o si a la web del 3alacarta ho podreu veure en viu. Però si el troveu mireu-lo.

0 thoughts on “Documental: The Corporation

  1. Tens raó, he vist el documental i posa els pels de punta que facin "oficial" quelcom que tots sabíem. He trobat a faltar tot el tema de control de llibertats que les corporacions amaguen darrera el terrorisme.

    Es més fàcil de controlar una societat completament alienada a uns estereotips creats a priori; qui o que millor que les corporacions per fer-ho.

  2. [1]

    Doncs tens raó pep es troba a faltar aquest tema. Però algo és algo. Per altre banda el dijous o divendres passat vaig veure que feien la 3a part del documental. Però no vaig poder-la veure sencera de fet, no vaig veure ni 5min el documental però n'hi va haver prou per identificar que m'estava perdent la tercera part :'( m'he posat a baixar la trilogia per internet però encara no la tinc a casa i a més esta només en anglès…. així que haurem de fer un esforç per entendre-la.

  3. Oriol, és increible el documental aquest i sobretot les entrevistes que fan a directius de les grans corporacions. Està molt molt bè, jo m'he baixat els tres documentals i si els podeu veure en V.O. molt millor, ja que cambien alguns de les entrevistes (no totes, si no, més bé, algun petit matis).

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo