oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

CRONICA DE LA VISITA A UN TRULL

Reading time: 3 – 4 minutes

Cagum la pell d’un vell quan era jove. Per si no ho sabieu un trull es on es premsen les seituns (olives) i d’on surt l’aseit o per alguns oli. Pagesos amunt pagesos avall quin collons de guirigall.

Agafet fort !!!!, avui hem nat a un puestu que feia pudor de pages. Hi havia cada elemento que espantava la terra, si si, feia por, tots amb la vespa posada pq fotia un fret que girava la pell dels collons.(una vespa es el tipic gersei de llana amb cremallera que acostumen a portar els pagesos, i com no, els paletus)fotien uns crits que feien tremolar la terra “cagum deu, tira el tractor enredere, ospadre, passa cap a pesar la tara, au vinga, cagum res, que sens fotran els raims, cullons!!!!!!!, salbu que no torni a ploure, quet any tindrem bona collita, abeura sis tem de sort i aquest any em puc comprar un pascuali, que un pascuali, no ha nascut encara el que el pugui calar, ells van fent, ells van fent, pam paaaam, pam paaam, pam pam, tu baixes del tractor amb una pujada, i ell va fent tu, no es cala no!!!!!!!!!!!!”

A més hem tingut el plaer (?) d parlar amb un pagés q tb és camiuneru… no sé quina d les dues coses és pitjor. Encara m’ho estic pensant… era com la suma d’un humorista calvo q surt als programes d tve1 més un heavy grenyut… el tio deuria tenir uns 30 i tants, no feia més de 1.70 i ja començava a criar aquella panxeta q indicava la bona vida.

Això si, el tio era animal com ell sol segons ell abans es fomaba 3 paquets de Camel al dia i abans d’anar-se a rentar la cara ja s’havia encés un cigarro i quan sortia per la porta de casa ja en portava dos. Vamos en que en 3 dies es fotia un cartró segons ell… ara el millor d tot és el motiu pel q ho va deixar. Segons ell la dona li va dir q si deixava d fumar se’n anaben d vacances a Cuba i el tio diu q l’endemà ho va deixar corrent.

Jo que com sempre sóc una mica torracollons li he deixat anar: amb lo q fumaves ja te n’havies pagat 3 d viatges a Cuba. Que no va el tio i em diu: i dels llargs!…

Vaya un elementu… i aquest era el més jove q hi havia per allà per la resta jo crec que feien pujar la mitja per sobre dels 65 i això que no hi havia més de 10 persones per allà. Ara hi havia un tio que em tenia intrigat estava el tio assegut en una taula i no parlava en ningú almenys tenia 70 tacos i no obria boca… i mira que el resta no paraben de renegar al més pur estic catalufo de poble.

Doncs el tio aquest estava allà en un racó assegut i callat com un puta. No deia ni asa ni bestia, no sé si és que era mud o sord, ara semblava que res del q hi hagués allà anés amb ell. Però lo raro és que aparentment tp fotia ni brot. Poca cosa més, només dir que ha estat una experiència diferent, l’experiència pagesa d l’any q tp esperariem repetir.

Escrit pel: Xavi!!!

One thought on “CRONICA DE LA VISITA A UN TRULL

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo