oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Pantalla plana en vertical

Reading time: 1 – 2 minutes

Aquest dies a la campus veus moltes curiositats, algunes al cap del dia ni
les recordes i d’altres desperten una mica mes d’interes

A en Manel i a mi ens va cridar la atenció d’un campusero q estava
utilitzant la pantalla plana en vertical, tots sabiem q es podia fer
perfectament desde fa molt de temps, pero comences a pensar amb la usabilitat
de treballar aixi, i tal i com va dirme el campusero en questió si
t’acostumes acaba anant de conya.

De fet si busquem paralelismes la forma horitzontal d’una pantalla es podria
comparar a les pantalles de cine o al de una taula de treball (escritori real),
pero la forma vertical tindria com a similars els documents, fent el concepte
extensible a documents escrits, pagines web, o quasevol cosa q impliqui
llistats (codi, llistats de contactes del messenger, etc)

Per tant, no es tan mala idea provar durant un temps, en el cas de tenir
pantalla plana, de ferho en forma vertical, a veure si acaba sent tan util com
deia el noi aquell, jo ja ho vaig començar a provar a la campus mateix
😉

Per cert, lo de girar la pantalla no ho feia mitjançant la targeta ni
cap cosa rara, simplement amb el programa Pivot Pro (per windows) l’instales i
li dius q et giri la imatge 90, 180 o 270 i ja està

0 thoughts on “Pantalla plana en vertical

  1. Jo crec que un altre motiu pel qual quasi totes les pantalles són més horitzontals que verticals, o sigui, 4:3 o 16:9 diria que és la forma en que tenim posats els ulls a la cara, o sigui, que per definició el nostre camp de visió és més ampla que alt. Que això no treu com molt bé dius per certes aplicacions tenir una pantalla més alta que ampla vagi molt bé, tu n’has dit una boníssima: mirar pàgines web.

    Però la meva opinió, sense haver-ho provat mai, és que si treballes 12h davant la pantalla en posició vertical al final ja no saps ni com tens els ulls a la cara. Perquè jo les treballo amb una pantalla de 12″ i a vegades sembla que tingui els ulls junts sobre el nas 🙂

    A veure si em porto un monitor de 17,18 o 19″ LCD de xina 😉 perquè el portatil va molt bé que sigui tan petit però treballar més de 6h seguides amb ell és una tortura visual. Encara que el pof segur que no hi estarà d’acord, cosa que jo diria que és degut a la mutació que ja ha experimentat el seu cos: mutació
    d’adaptació als pcs 🙂 (de bon rotllo)

    🙄

  2. Fa un temps li vai voler fer una broma a la meva excompanya amb el seu ordinador, quan ella no em veia, girar-li l’LCD i configurar l’NVidia (ja té una opcio) per a que giri també. Es veu tot raríssim, però, mola molt!! Llàstima que m’ho va fer canviar altre cop… i jo tinc CRT, així que res!

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo