oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Gentoo tips: Netegem /usr/portage/distfiles

Reading time: 1 – 2 minutes

Als usuaris de Gentoo s’ens acumula farda al /usr/portage/distifles, que és on es baixen els ‘tarballs’ amb el codi font a compilar pel nostre sistema, així doncs ens cal fer neteja de tan en tan i que millo per fer-ho que un script que fa la neteja tot solet:

Este script busca todos los ebuilds que haya en el directorio /var/db/pkg (corresponden a los programas instalados) y, apoyándose en los scripts de Portage, compone una lista con los ficheros que esos ebuilds necesitarían si se tuvieran que volver a reinstalar. Luego, cada fichero dentro de distfiles que no esté en la lista, es un fichero a borrar.

Aquest notícia prové de Gentoo-es i té per títol: Script para limpiar /usr/portage/distfiles. Si voleu més informació sobre el tema al forum hi ha un fil que s’anomena: Clean out your world file.

4 thoughts on “Gentoo tips: Netegem /usr/portage/distfiles

  1. El problema ve quan compartim el distfiles per NFS amb 6 màquines diferents… llavors el script no serveix 🙁

  2. No serveix perquè necessites les versions antigues dels programes?

  3. [2] No, no serveix per que nomes t'esborra les versions antigues del que tens instal·lat a la màquina on executes el script (fixa't que per fer-ho verifica en local contra /var/db/pkg/).

    Si executem el script desde el server… on no hi ha X, ni KDE, ni gnome, ni tot el q està enfocat a escriptori, que es el que acaba "engordant" el distfiles, eliminem ben poc, i ens quedem igualment amb un distfiles inmens.

  4. [3]

    Tens tota la raó ja no m'enrecordava d'aquest detall. Bona observació.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo