La llegenda dels teclats QWERTY

Reading time: 1 – 2 minutes

keyboard.jpg

Imagino que tots estareu al corrent de la famosa llegenda del perquè els teclats QWERTY estan organitzats d’aquesta manera i no d’una altre. De fet, un gran motiu és que sinó no es podrien dir QWERTY, no em feu cas aquesta parida és meva, tot i que certa. Per si algú no esta al corrent he trobat una web on ens expliquen tota la història sobre la organització de les tecles als teclats: THE FABLE OF THE KEYS. ( local)

Per si algú és un mandrós i no vol llegir-se tot el rollazo en anglès però encara no sap el perquè, us en faig cinc centims. Resulta que quan es van inventar les màquines d’escriure els mecanismes no eren el bons que d’ells es podien esperar i llavors si escribies massa ràpid les “lletres” no tenien temps de tornar al seu lloc. Per tant, es van haver de buscar la forma més “lenta” (òptima) possible perquè els carros de lletres que picaben la tinta i imprimien el paper tinguessin temps de tornar al seu lloc quan algú escribia.