oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

¿Què és RSS, sindicar, weblog, bitacora, etc?

Reading time: 3 – 4 minutes

Segur que a molts de vosaltres també us fan aquesta pregunta una i altre vegada. Així que ja m’he cansat de donar-hi voltes i m’he decidit a escriure aquest article. On explico què és? doncs no. On referèncio la wikipedia on hi ha unes bones definicions sobre tot això, ja que perquè explicar algo que ja esta ben explicat. Llàstima que no he trobat les definicions en català, només en anglès i castellà. Us recomano les definicions en anglès que són més complertes, però si sou mandrosos i voleu saber també les teniu en castellà.

Com molts ja sabeu aquest portal exporta els seus continguts en format RSS i Atom per poder-los sindicar. A més també us informo que el ‘News aggregator’ que jo uso és el Bloglines, podeu trobar més informació sobre les webs a les que estic sindicat la llista de blogs que llegeixo (llista).

En aquest Blog també he tocat alguns cops aquests temes, aquí teniu les referencies:

En minid també té una definició al seu weblog: Qué es un Weblog?. Segur que si busqueu al google trobareu ifinitat de definicions sobre el tema i a més en l’idioma que busqueu.

Alguns documents sobre el tema:

Comments are closed.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo