oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Update al CPD

Reading time: 2 – 4 minutes

Com ja vaig anunciar m’he passat el dissabte liat amb el hardware del CPD. Però pel que sembla no he pogut ampliar tot el que volia. De fet, el més important que m’ha quedat per fer és l’update del firewall. Pel que us interessa a tots el més important és que el servidor té nou hard i per tant, s’haurien de servir les pàgines més ràpid, tot i les limitacions del ampla de banda del ADSL. Ja em direu què tal va tot això.

Update: afegides un parell de fotos.

El hardware actual del servidor és:

 • AMD Athlon 1GHz
 • 768Mb RAM
 • ~500Gb d’HD

Així doncs espero que ara no rebi tantes queixes per la velocitat de generació de les pàgines. Per altre banda també he actualitzat l’ordinador de la Daphne:

 • AMD Sempron 2400+
 • 512Mb DDR333 RAM
 • ATI Radeon 8X 128M amb MPEG2,SVIDEO i DVI
 • 40Gb HD
 • CD-R/RW
 • DVD-ROM
raco-daphne.jpg

Finalment el ‘big-marron’ ha estat el meu PC que el pobre li he intentat instal·lar la mateixa gràfica que la de la Daphne. Però pel que sembla a la meva placa base no li va agradar perquè amb unes 6h de proves vaig acabar amargat i això no funcionava ni a la de tres. Així que al final i he posat una ATI RAGE P que tenia per casa, així que al final el meu workstation ha quedat així:

 • AMD Athlon 2100+
 • 512Mb RAM
 • ATI Rage P 4X 64M
 • 200Gb HD
 • CD-R/RW
 • DVD-R/RW
raco-oriol.jpg

Ara el que em falta és posar el PII a 233MHz com a firewall i jubilar el pobre Pentium a 166MHz amb 32Mb de RAM, pobre firewall que no em deixa ni compilar coses ja que s’escalfa i es penja. A veure si aquest proper cap de setmana puc fer-ho. A més aquesta setmana a la feina canviem els servidors de retevision a les nostres oficines amb la nova línia LMDS de 2Mbps simétrics. Això vol dir que el proper cap de setmana potser no funcionarà el DNS d’oriol.joor.net, haureu de tenir paciència i penseu que potser www.joor.net, www.eslack.org i pof.eslack.org també fallin. Ja us informaré de l’evolució del tema.

0 thoughts on “Update al CPD

 1. Pobre daphne, amb 40 Mb de disc dur! aixo si q es discriminació!

 2. Hombre nestu… pensava que t'havies mort ja. T'he enviat algún que altre email sense reposta i l'SMS de cap d'any tb va tenir una resposta a /dev/null. M'alegra veure que tas vivito i coleando. Pel HD de la Daphne tranquil que té les unitats de xarxa amb un munt de gigues per posar tot el que vol i més. Els 40Gb són per S.O. i soft només 🙂

 3. Per cert, a lo important es nota que això va més ràpid amb el nou servidor, o no? abans el PII a 233Mhz amb 512Mb de RAM anava una mica mort, per no dir que ni es movia el pobre.

 4. No mhas entés pas, la cosa estava en q a la llista posa 40Mb i no 40Gb
  El procediment pels missatges va ser el seguent, vaig agafar totes les felicitacions de nadal daquest any, vaig apuntar els numeros en un paper i els hi vaig tornar la felicitació al cap de 6 dies per cap d'any
  Fora es van quedar tota aquella gent q per iniciativa propia mhauria agradat felicitar, però es q… no trobeu que aquest any ha sigut el primer en el q sha notat la febre del mobil? jo no habia vist tant ball de sms per aquestes dates i al final ja vaig perdre el conte, aquí deixo el tema sobre la taula

  Una abraçada a la daphne i les seves amigues (jeje), a tu i a tots els mussols amb els q fa temps q no parlem

 5. Corregit, THX per la correcció no me'n havia adonat i tenies tota la raó. Moltes gràcies.

  Per cert, tranki per lo de cap d'any ho deia de conya. Per cert, a veure quan tinc l'honor de veure la mega-web que esteu fent, o heu fet, per l'estat.

  🙂

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo