oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Una nota per reflexionar: robots amb sentiments

Reading time: 2 – 4 minutes

irobot.jpg

Fins ara el que es plantejava a: Blade Runner o a la recent I Robot eren històries de ciència ficció per l’altre dia va sortir a el Mundo una notícia on el director del Centre d’investigació per la creació de robots inteligents de Corea del Sur: Kim Jong-Hwan. Anunciava que ja ha pogut crear els primers cromosomes artificials. Així en fred pot semblar que no dic gran cosa però si com jo porteu dues setmanes donant voltes al tema, des de que el Luis, em va comentar la notícia doncs arribareu a reflexions molt interessants sobre el tema.

Realment puc afirmar que ha estat una notícia que m’ha canviat la vida, aquí entrarem en el típic debat de si això és cert o no, però el simple fet de plantejar-se com una cosa possible ja reafirma el que jo li defensava al meu professor de biologia de 3er de BUP, pobre Oliveres, i el que des de molt petit sempre he cregut possible.

Enganxo la notícia del Mundo per no perdre-li la pista:

El científico Kim Jong-Hwan, director del Centro de investigación para la creación de robots inteligentes de Corea del Sur, ha desarrollado una serie de cromosomas artificiales que podrían permitir la fabricación de robots inteligentes, capaces de razonar, sentir pasión e incluso reproducirse. El robot tiene 14 cromosomas, lo que le permite tener ‘personalidad’.

El profesor Jong-Hwan ha tomado como modelo para su software una simplificación del ADN humano, lo que ha dado lugar a un código informático que determina la capacidad del robot para experimentar una serie de sentimientos, como la felicidad y la tristeza, o sensaciones, como el miedo, el sueño y el hambre.

El equipo del científico surcoreano proyecta instalar dicho software por primera vez en un robot a lo largo de los próximos tres meses.

Los cromosomas virtuales pueden combinarse de hasta 77 formas distintas, lo que generará diferentes sensaciones. Además, los robots son capaces de reconocer hasta 47 órdenes distintas, y reaccionar en función de ellas.

Jong-Hwan, que es una autoridad en tecnología y ética de la robótica, afirma que estamos ante lo que podría considerarse el origen de una nueva especie artificial, aunque precisa que es posible que los cristianos no lo aprueben.

“Los robots dotados con esta nueva tecnología tendrán sus propias personalidades y sentirán emociones, como el protagonista de la película ‘Yo, Robot'”, explica el científico. “Esto podría ser muy peligroso para la humanidad, pero si dotamos a los robots con unos cromosomas artificiales ‘buenos’, no representarían tal amenaza”, dice.

0 thoughts on “Una nota per reflexionar: robots amb sentiments

 1. Hostia nen!!! precisament dissabte a la nit vaig veure la pelicula de I robot i ara que surts amb aquesta noticia…No sé…la veritat es que crec que a totes aquelles persones amants de la tecnologia i la ciencia esperem que arribi aquest dia, pero en part tens por perque no saps on estarà el limit en la creació. Temps al temps…

 2. [1]

  a mi sincerament mai m'han fet por el que puguin fer el robots, em fan més por les persones, o allo que algú es va inventar de intel·ligencia popular o el saber del poble, per mi termes antagonics si vols que et digui la veritat.

 3. Potser tens raó…crec que tinc massa recent la pel·licula de I robot!!!!

 4. Em fa gracia la frase del cientific: "Esto podría ser muy peligroso para la humanidad, pero si dotamos a los robots con unos cromosomas artificiales 'buenos', no representarían tal amenaza"

  O sigui que m'estas dient que si li posen cromosomes artificials "dolents" si que seràn una amenaça???

  I pretén fer-me creure que en el cas de que pugui ser aixi seràn capaços de controlar que ningú al planeta modifiqui els cromosomes segons la seva conveniencia???
  xDDDD

  Com ja sabem tots… no hi ha res "in-crackeable", sinò que li preguntin al bocas del Bill Gates quan va sortir tot "cofoi" dient:
  "La consola XBOX no se puede piratear" y en menys de 24h sortien uns pavos a un video grabant un DVD i fent-lo funcionar a la XBOX xDDDDDDDDDDD

  Obviament, tots sabem que a les marques de videoconsoles els interessa que es puguin piratejar els jocs, a un cert nivell, pq aixo multiplica les seves ventes…

  Pero ara no ens posarem a parlar d'aixo…

  Em sembla molt be la noticia, potser per aquest camí s'aconseguirà entendre una mica mes el tan complex funcionament del comportament humà…..

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo