oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

La ‘merda’ dels blogs en català….

Reading time: 3 – 4 minutes

blogs.jpg

Hi ha dies com avui en el que miro les estadístiques del mes passat i penso… collons! més de 41.000 visites en el mes d’abril, això són més de 1.300 visites de mitja diraries i més de 130.000 pàgines servides en tot el mes. Tampoc m’agrada recrear-me amb números perquè sempre són interpretables. De fet, el que m’alegra són els feedbacks de gent que m’arriben ja sigui per email o en persona. De fet, el que volia comentar en aquest article no és tan el que em passa a mi sinó una sensació que des de que vaig escoltar els MP3 de les jornades de blogs en català i més concretament la opinió del Xavier Caballé sobre els blogs en català que no em trec del cap. Que què va dir?… home doncs millor que l’escolteu. Però el que a mi em va quedar grabat va ser: NO HI HA BLOGS TECNOLOGICS EN CATALÀ INTERESSANTS. A més va dir que no hi havia blogs amb més de 3 anys d’antiguitat en català!!!! MENTIRA!!!! jo n’estic apunt de cumplir 5 d’anys!

Mira que em cau bé en Xavier, per molt que en pof sempre em digui que el seu blog tampoc és tan guapo i que només fa re-blogging, que també té raó. Sempre he tingut unes ganes boges de coneixer-lo en persona. Fins hi tot vaig anar al beers & blogs de Barcelona per fer-ho. Però al final no va poder venir. Tampoc és que pensi que és un súper Déu, però no esta Catalunya com per anar desperdiciant a gent tan interessant com ell. Els pocs que sóm millor que fem pinya i no pas que ens tirem pedres. Que això no vol dir, és clar, que si algo està malament no es pugui dir. Per tant, s’ha de reconeixer que raó no n’hi falta. Però digueu-me cregut, perquè a mi m’agrada pensar que moltes de les seves paraules no anaben pel meu blog. Bé, menys lo de que la gent no fa comentaris i no es formen tertulies entorn als articles que escric. Però això no és tot cula meva.

Per altre banda, no vull oblidar quins van ser els inicis d’aquest blog. O sigui, una pàgina en forma de portal, que estaben tan de moda l’any 2000 on els meus companys, amics i coneguts podien estar al dia d’alguns petits hacks que anava fent amb el Linux, xarxes i d’altres similars. Han estat aquests útlims temps en els que la cosa ha anat agafant més forma de blog amb un toc més humanista i on la tecnologia a perdut l’exclusivitat en els continguts. No obstant n’estic molt content del meu blog. Ja que si més no per mi és una eina que em motiva a seguir. Sovint el defineixo com un ‘accés directe al meu cervell’ o pels més linuxeros: ‘un soft link a la meva vida’.

Ara us toca a vosaltres criticar-lo… tot i que si hem de fer cas del que acostuma a passar no hi haurà gaires opinions 😉

0 thoughts on “La ‘merda’ dels blogs en català….

 1. No l'he escoltat n'hi llegit o sigui que no el criticaré. Pero respecte a que no es comenta depén molt de com s'escriu. Si escrius una noticia o un "pots" molt més personal on opinis, et posiciones d'una manera, que qui no hi estigui d'acord ho refutarà i així es genera una mica de debat. També es te que tenir en compte que no hi ha tans lectors en català com en castellà o anglès i no pots esperar que surtin tans comentaris com podries trobar a barrapunto.

 2. [1]

  També ho havia pensat això dels lectors, a vegades m'intento auto-convencer de que si no es diu res envers als articles tècnics que penjo és perquè hi ha poca gent que els entèn i a més que els entenguin no vol dir que els interessi el tema o que ho hagin mirat, provat, etc.

  Però bé, malgrat tot això crec que val la pena fer-ho en català perquè és la nostra llengua i si no escribim nosaltres, qui ho farà? els castellans? així doncs. Continuaré escribint en català el que em roti que per això és la meva llengua i el meu portal. Ara només cal esperar que hi hagi gent que li interessi i que em pugui entendre.

  També s'ha de dir que quan tinc algún article 'arxi-vistat' procuro passar-lo a l'anglès, aprofitant en Carles o jo mateix, si m'hi veig en cor. Perquè hi ha temes que només cal fixar-se en els milers de visitants que tenen. (el record quasi 6000 visites a un article en 4 mesos).

 3. A la xerrada que vaig fer va donar, certament, la impressió que només em queixava de la manca de weblogs en català, especialment en el camp de la tecnologia. No he estat mai una persona que destaqui per la seva habilitat per parlar en públic i el discurs que havia preparat o que volia transmetre no va ser ni de bon tros el que va sortir. Personalment no vaig quedar gens satisfet de com va anar… 🙁

  L'opinió que volia transmetre era la manca general de weblogs en català que pretenen anar més enllà del diari personal, amb la finalitat de convertir-se en un mitjà de comunicació. No volia, ni molt menys, desmerèixer els weblogs de caire personal, però sí dir que per a mesurar "la salut" del weblogs són molt més importants aquells que estan orientats en ser quelcom més.

  El producte final, que com dic no m'agrada, dóna la impressió que només m'importa l'existència o no de weblogs de caire tecnològic i que si algú escriu un weblog sobre qüestions personals no li dono cap importància. Res més lluny de la meva opinió… Senzillament el discurs que havia preparat va sortir molt malament… 🙁

 4. [3]

  Ok, Xavier… agreixo les teves matitzacions i a tots ens ha passat que les nostres paraules prenguin un sentit que no és el que voliem donar. Però com ja et deia a l'article, comparteixo la teva opinió en moltes parts. Potser també és degut a que sóc un tio vastant negatiu/pessimiste que com diuen els que em coneixen això no treu que tingui un gran entusiasme en les coses.

  Ja va bé fotre canya a vegades, a veure si serveix perquè la gent s'espavili. Però tens raó que normalment no es preten aportar opinió. Tot i que la tencologia això no sempre és fàcil, perquè no sempre tenim la sort tenir les coses aprop per fer-ho o un problema que encara sembla més universal: NO TINC TEMPS!! que jo tradueixo en: REALMENT DEL TOT NO M'INTERESSA! 🙂

  Apa Xavier, com diuen els de guifi.net: FEM XARXA! i país!!! però sobre tot aprofitem-nos dels pocs que sóm ja que només si anem tots a una ens aconsegueriem fer sentir.

  PD. et vaig intentar enviar un email perquè el teu blog no em deixa postejar comentaris i no m'has dit res. Potser és que no tinc bé la teva direcció de correu. Ja em diràs algo quan puguis.

 5. Bones Oriol, mira, que t'escric, per que estic interesat en fer un bloc per a mi en catala, pero no se per on començar i no tinc ni ideia del codi html, que emb sembla que es el que es fa servir, per fer aquetes coses.

  Si emb podesis ajudar a consegir fer un blog semblant a aquest estaria molt agrait.

  El meu mail es: marctarres"arroba"msn.com

  Vinga adeu noi.

 6. Jo acabo de llegir en un altre blog (en català) que segons un estudi de ara no recordo quina empresa americana, el català es la segona llengua mes utilitzada en blogs del mon, molt per darrere del angles. Evidentment es una estadistica i el marge d'error es bastant gran pero es prou significatiu.

  Si el torno a trobar, penjare el link.

 7. El comentari de l'Edu és reconfortant. El català la 2ª llengüa en blogs, després de l'anglès, no sé, no sé… ens n'hauriem d'assegurar, pq el xinès, el japonès i el castellà, ens deuen trepitjar els talons. Petons a totes i una abraçada als tios. Unballador

Últimas entradas

Enhancing SSH Security with StealthSSHAccess

Reading time: 4 – 7 minutes In today’s interconnected world, maintaining the security of your server infrastructure is paramount. One critical point of vulnerability is the SSH (Secure Shell) service, which allows remote administration of servers. Despite using a non-default

Leer más »
Archivo