online again

Reading time: 2 – 3 minutes

Per fi he aconseguit recuperar les dades del disc dur ‘moribundo’… després de més de 24h de reintents he aconseguir recuperar 107Gb dels 111Gb que tenia en el disc dur ‘cabron’. Com molt bé diu el Byteman, fiat dels SEAGATE! 🙂 com vaig comentar he montat un Maxtor de 250Gb en el seu lloc i ara encara tinc un munt de gigues lliures. Quin plaer veure espai en aquest servidor. A més pel que sembla la controladora IDE de la placa base del servidor també té algún problema. Així que he hagut de montar el meu workstation com a servidor de moment, així que ara hi ha un Athlon 2200+ com a server. Que comparat amb el K7 a 1000MHz va ‘follat’.

Rollos a part, també aprofito per comentar que la setmana que ve ens n’anem a Murcia a la Esilux d’aquest any. Ja ús explicaré una mica el que hi faré. També us comunico que demà aplicarem la xarxa d’eBosc en dos usuaris més. Que queda molt poc perquè cumpleixi tres anys des de que vaig reineixer i perquè en fassi 28 de que vaig neixer…i…i…i… moltes més coses que ja comentaré quan en tinguis ganes i si m’enrecordo 😉

UPDATE:

Intentant fer un fsck.reiserfs al disc, no us perdeu el consell que hem dona:

Replaying journal.. Reiserfs journal '/dev/hdc1' in blocks [18..8211]: 0 transactions replayed Checking internal tree../ 2 (of 9)/147 (of 167)/158 (of 169) The problem has occurred looks like a hardware problem. If you have bad blocks, we advise you to get a new hard drive, because once you get one bad block that the disk drive internals cannot hide from your sight,the chances of getting more are generally said to become much higher (precise statistics are unknown to us), and this disk drive is probably not expensive enough for you to you to risk your time and data on it. If you don't want to follow that follow that advice then if you have just a few bad blocks, try writing to the bad blocks and see if the drive remaps the bad blocks (that means it takes a block it has in reserve and allocates it for use for of that block number). If it cannot remap the block, use badblock option (-B) with reiserfs utils to handle this block correctly.
bread: Cannot read the block (709434): (Input/output error).
Aborted