oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Unim eBosc i ePineda (quasi 1km)

Reading time: 2 – 3 minutes

Segur que ja esteu al corrent de que eBosc esta més viu que mai, això ho hem confirmat aquest cap de setmana unint-lo amb ePineda. Em fet un enllaç estable de quasi 1km (998m) entre la casa del Jordi (carrer del Bosc) i la del Toni (carrer Canigo, a la pineda). Aquí podeu veure el Toni col·locant aquest ‘empalme’ al màstil de l’antena de TV per tenir de forma definitiva l’antena directiva (14dB) que enllaça amb l’omnidireccional (7dB) de casa del Jordi:

Realment en Toni s’ho ha currant fent fins hi tot un PoE casolà:

poe.jpg

Com no, una foto aerea del poble on es veu per sobre d’on està passant l’enllaç. Realment una passada,no?

També aprofito el post per comentar-vos que ja he instal·lat una nova placa base al meu servidor i de la xarxa eBosc+ePineda. Amb això espero solucionar definitivament els problemes que porto arrossegant amb aquest tema. Ara hi ha un PIV Centrino a 2,4GHz amb quasi 1Gb de RAM i +500Gb d’HD. Gràcies Byteman pel material, quan es té pressupost reduit val la pena tenir amics que t’ajudin a solucionar problemes d’aquests. A més també l’hi he instal·lat la targeta FXO per l’Asterisk tot i que encara no l’he configurat però això és qüestió de dies ;). Com podeu veure aquest cap de setmana n’hem fet molta de feina i a més encara ens ha sobrat temps per ser sociables…

0 thoughts on “Unim eBosc i ePineda (quasi 1km)

 1. Hola!

  Només "saludar" -com a la ràdio- des de "l'altre Pineda" –Pineda de Mar
  M'ha fet gràcia trobar una referències duna infraestructura wireless molt "en paral·lel" al que també tenim aquí –http://www.pinedawireless.net
  i m'ha encantat el power ethernet casolà 😉 Nosaltres aquí a Pineda de Mar tenim algun node més, però ens movem amb els mateixos temes: asterik, linksys… i treballant en un projectet per tal d'estar units els pobles del voltant -des de SantPol fins a Palafolls passant per Blanes -cyteck et sona?-. 😀

  Res, salut! força wifi!! i estem en contacte!!!

  Nasi

 2. bones nasi, perdona el retard a la resposta del teu post, però com pots llegir al blog he estat una mica fotut. Li vaig comentar al cytek que m'havies escrit i em va dir que eres un crack 😉 a veure si un dic tinc el plaer de coneixet a tu i tota la gent de wifi de la zona de la costa brava, que de moment no tinc el plaer.

  M'he mirat el prjectet i carai, ambiciós ho és una estona, avui parlant del tema he estat amb en Ramon de guifi.net llàstima que no hem tingut massa temps per xerrar. Però també són una gent que esta molt liats amb el tema, suposo que ja us coneixeu.

  Per cert, suposo que t'has adonat que 'la pineda' és un barri del nostre poble: Torrelavit. Concretament on viu el Toni, un dels membres més actius de la nostre modesta xarxa. Però bé la nostre finalitat més important és passar-ho bé i aprendre coses i crec que la complim de sobre.

  No m'enrollo més només espero poder contactar un dia amb vosaltres cara a cara 😉

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo