oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Consum d’ampla de banda de l’OpenVPN

Reading time: 1 – 2 minutes

Com que he de montar algunes VPNs amb GPRS/UMTS i l’OpenVPN entre servidors i clients linux, doncs m’he decidit a fer una prova per fer les estimacions de costos d’aquests enllaços. Així doncs m’he ajudat de l’eina mesure feta pel pancake. Una d’aquelles petites meravelles que ens brinda el GPL. Doncs bé amb el codi que veieu he extret el següent calcul:

time ./mesure -i eth0 -K -p "tcp and port 443"
168
real    60m30.922s
user    0m0.004s
sys     0m0.004s

Com podeu veure he llençat el mesure durant 60min i 30s amb 922ms, el tràfic que s’ha cursat pel port 443 tcp que és on he aixecat i he parat l’VPN durant aquest temps ha estat de 168KBytes. Aquest tràfic sense que per dintre de la VPN passes cap dada meva, simplement dades del propi openvpn per tal de manterir l’enllaç aixecat.

Una altre dada que us pot interessar és que només per aixecar l’enllaç es consumeixen 16KBytes i per baixar-lo uns 2KBytes. Ara cadascu que tregui les seves propies conclusions sobre si és molt o poc.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo