oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

symfony: cridant funcions i18n des de les actions

Reading time: 2 – 4 minutes

Una eina molt potent de symfony és la d’internacionalització (i18n), concretament la funció __() es converteix en una de les més usades i indispensables en la capa de vista de les nostres aplicacions. Ja que permet després de forma molt senzilla traduir la nostre aplicació a l’idioma que sigui. El problema és quan des de la part del model em de carregar informació a objectes que després seràn directament mostrats per la vista. Si volem que aquesta informació sigui fàcilment traudible malgrat trobar-se en el model i no pas en la capa de vista la cosa es complica una miqueta. De fet, fins avui no sabia com es feia i ho he descobert gràcies a un snippet publicat a la web de symfony.

Concretament symfony tracta la funció __() com el que ell anomena un helper que ens permeten dinamitzar i donar moltíssima potència als nostres templates. Si no sabeu el que són els helpers us recomano que repasseu la documentació de symfony concretmanet View chapter. De fet, symfony té molts tipus de helpers: url, javascript, form, i18n, etc. fins hi tot podem programar els nostres propis helpers.

Així doncs el que comentaré serà com usar els helpers de tipus i18n des del model, però la resta de helpers també es poden invocar de la mateixa manera.

Primer cal pensar en incloure des del model el codi on es declaren les funcions del helper:

include_once('symfony/helper/I18NHelper.php');

Per invocar la funció __(), hem de fer:

sfConfig::get('sf_i18n_instance')->__($text, $args, 'messages');

El que no sé és si les eines de traducció que es dediquen a extreure els missatges de les funcions __() són capaces de recorre també els fitxers d’accions definits al model o només passen pels templates. Tot i que no deu ser molt difícil dir-los que també mirin els fitxers del model.

Aprofitant que parlo del tema de la internacionlització us recomano una eina per traduir els fitxers d’idioma (XLIFF) és una eina multiplataforma programada en java: open language tools XLIFF editor. Com podeu veure l’aspecte i la simplicitat és inmillorable. Ideal per persones no tècniques que ens poden fer les traduccions de les aplicacions.

Per generar els fitxers XLIFF des de symfony us recomano: HowToGenerateI18NFiles. És un petit manual que he trobat al wiki de symfony.

Comments are closed.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo