oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

OpenDNS – els millors DNS que podeu usar per navegar

Reading time: 2 – 2 minutes

opendns.gif

Sovint quan et pregunten quins DNS li poso a la màquina acostumo a contestar 194.179.1.100 com a primari i 194.179.1.101 al secundari, això ho vaig aprendre a l’època del primer infovia el del 055. Des de llavors se m’han quedat grabats aquest parell de DNS públics. Doncs bé, si a més d’això a cada empresa que vaig, a la xarxa de la meva feina o la meva intranet a tot arreu hi tinc un servidor DNS intern llavors mai tinc la necessitat de configurar-me servidors DNS externs. Així doncs, mai havia tingut la necessitat de plantejar-me quins eren millor o pitjors i què m’oferien uns o altres. Doncs bé, aquest cap de setmana tot llegint el blog de l’Alex King, concretament l’article sobre l’OpenDNS he descobert aquest servei tan interessant.

Algunes de les avatatges de l’OpenDNS són:

 • Temps de resolució molt ràpid. Servidors per tot el món.
 • Correcció d’errors tipogràfics comuns (p.e. convertir .xom -> .com)
 • Avisa si s’intenta entrar en una pàgina de phishing. Per tant, és ideal per protegir d’aquests atacs.
 • Es pot forçar l’update d’un domini, forçant el refresc.
 • A més és gratuït. Viuen de la publicitat que posen a la web i a les pàgines de bloqueig de phishing.

0 thoughts on “OpenDNS – els millors DNS que podeu usar per navegar

 1. El vaig probar una temporada, però no em va convèncer la "feature" de correció d'errors tipogràfics… quan un host no existeix, no existeix i punt, no vull que em contesti una ip d'OpenDNS, p.ex, proba a fer això amb OpenDNS:

  $ host caca
  Host caca not found: 3(NXDOMAIN)

  Tot i que no m'he trobat en el cas, poden existir serveis que confiin en aquest fet i deixin de funcionar correctament per aquest motiu :-/

 2. [1]

  Estic d'acord en el teu raonament des del punt de vista d'un usuari avançat com nosaltres. Però per un usuari baix potser les ajudes que ofereix openDNS poden ser interessants. No? tot i que també és cert que si no se'ls ensenya a fer les coses bé mai en sabran.

  Finalment només notar que les proteccions contra phishing són potser el punt més fort que li trobo pel fet de no haver d'instal·lar cap software al client.

 3. [2] Estic d'acord i de fet son unes bones IP's per memoritzar per quan necessites un DNS extern (ISP-independent) en una urgència :P… repetim el mantra:

  208.67.222.222
  208.67.220.220

  208.67.222.222
  208.67.220.220
  (…)

  aummmm… 😛

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo