oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

MonkeyGTD com a ToDo list

Reading time: 4 – 6 minutes

En l’article Com m’organitzo les tasques? (última incorporació MonkeyGTD) ja vaig fer referència al MonkeyGTD es tracta d’una eina programda en html i javascript amb moltíssimes funcions intereactives. Tan és així que a vegades et planteges com carai ho han fet per programar aquestes funcions dins d’un navegador. Així doncs l’experiència d’usuari és boníssima tot i que s’ha de dir que té un pel de retard per culpa del javascript que al interpretar-se dins el navegador no acabada de ser tan ràpid com un programa compilat pel nostre sistema operatiu. Potser amb alguna màquina més potent que el meu Pentium M a 1.2GHz la cosa ni es notaria.

Doncs bé amb una interactivitat molt bona, un acabat impecable i una GUI realment agradable a l’usuari diria que és una de les eines més potents per portar la nostre llista de tasques pendents (ToDo list) al més pur estil GTD. Quan t’acostumes a usar els contextes de les tasques realment et tornes adicte a la potència dels tags associats a la llista. Imagineu-vos coses tan complexes de mantenir, consultar o introduir com per exemple les tasques delegades o que esperes d’algú, o per exemple, tasques que només poden realitzar-se si estem online. Però potser un dels contextes que més m’agrada és el fet de poder saber quines tasques requereixen poca energia per realitzar-se, o sigui, que són una simple gestió. Després de llegir el llibre El Poder del Pleno Compromiso realment vaig aprendre que el difícil no és tenir temps per fer les coses sinó energia. Per exemple, ara mateix he deixat de treballar no pas perquè tinc gana o perquè Daphne ja no trigarà a arribar i encara menys perquè tenia ganes d’escriure això. Sinó simplement, perquè ja no podia pensar més en algoritmes i problemes del codi que estava depurant. Així doncs, m’he dedicat a realitzar aquesta tasca que tenia pendent que no em requereix gaire esforç mental per fer.

monkeygtd.png

Tornant a l’eina del MonkeyGTD es tracta d’una modificació del wiki anomenat TiddlyWiki, bàsicament és d’aquest concepte d’on s’extreu la capacitat de poder treballar amb el MonkeyGTD de forma online o offline. A més de treballar amb una unitat d’informació molt curiosa el Tiddler. Gràcies a això és senzillissim gestionar les actualitzacions del MonkeyGTD, tan és així que ara mateix treballo amb la versió alpha del mateix. A més gràcies al servei de tiddlyspot podeu crear la vostre compte de TiddlyWiki, MonkeyGTD, etc. completament gratuïta i online. Com ja he dit, si voleu, podeu descarregar el fitxer del MonkeyGTD en local i després pujar-lo al tiddlyspot o al vostre servidor només fent un click.

Obviament no és perfecte i té alguns defectes, per exemple: el password, nom d’usuari i opcions de configuració bàsiques es guarden en una cookie així doncs quan fem un upload, si treballem en local, aquestes es perden cada vegada que reiniciem el navegador. Això no passa si sempre treballem online. D’altres cosetes que encara s’han de pulir són la capacitat de publicar per RSS la nostre llista de tasques, ja que surt pràcticament críptica i es fa molt difícil de consultar. Segur que si em poso a pensar trobaria molts altres detallets a pulir, però no oblidem que uso una versió alpha del codi i que malgrat això és súper estable i disposa de mil i una funcionalitats que em tenen enamorat: fa autobackups, els upgrades són molt senzills de fer, no perd les dades al actualitzar, es pot arribar a personalitzar tot moltíssim perquè s’ajusti al màxim a la nostre forma de treballar. Igual que en el cas dels defectes podria seguir i seguir, però diria que la idea queda més que clara.

Potser el més important que teniu que recordar és que si coneixeu el mètode GTD, aquesta eina al correr dintre del navegador i al poder-la usar via internet o des del disc dur, ens obre moltíssim les possibilitats de comptabilitats entre arquitectures i sistemes. Tan és així que jo uso el GTD tan per tasques de feina com personals. Potser un dels grans deures que li trobo seria la possibilitat de poser-se integrar amb el tasks pro, ja sigui via RSS, o via iCal. A més de fer-ho també amb el evolution és clar. Així doncs, la gran assignatura pendent del MonkeyGTD és la integració amb d’altres aplicatius. Però malgrat això ja sa convertit en una peça imprescindible dins del meu sistema d’organització personal.

0 thoughts on “MonkeyGTD com a ToDo list

 1. He començat a provar-lo i realment engantxa. M'ha costat una mica al principi fer-me amb els conceptes pero ara ja tinc la taula una mica mes neta de papers.
  Molt aconsellable per a desorganitzats como jo… O:)

 2. [1]

  Doncs me'n alegro que t'hagi agradat perquè quan escric articles com aquest sempre penso: vols dir que això li interessa a algú? de fet, són solucions una mica complexes com tu ja has dit. Costa una mica posar-s'hi i la pantalla inicial fa una mica de por. Però realment si fas el petit esforç per entendre què vol dir cada cosa és realment molt útil i després ja no pots viure sense l'eina.

 3. Iep Oriol

  Aquests posts de com organitzarse sempre van be als lectors desendrecats com jo. Sobretot al gener , quan encara ens queda una mica dels bons proposits de principi d'any.

  Pensament tipic : "Aquest any m'organitzare més i aprofitare millor el temps aixi podre fer tot el qeu no vaig fer l'any passat"…

  f(^_^)

 4. [4]

  on posa que apretis allà i facís 'guardar como…' no pots descarregar??? si és que no avisa que et diré un altre 'truquillo'.

 5. Iep Oriol,

  Ho he provat amb FF i IE, boto dret, desar enllaç com i em baixa una pagina html que te el nom de "empty_monkeygtd.htm" i 359 Kb.
  Es molt estrany aixo…no hauria de ser algun fitxer comprimit?

  que n'opines?

  merci!

 6. [6]

  No no… és això el programa. Guardal on vulguis i a disfrutar. Tot s'ho fa dintre del .html a partir del JavaScript. A més si vols com comento a l'article el pots usar online i llestos. No cal ni que el descarreguis.

 7. Merci Oriol,

  Evidentment no ho havia entes be. El nom de fitxer amb la paraula 'empty' em descolocava una mica, ara ja ho he baixat

  Tot i que em costa d'entendre una mica com funciona pero hi donare alguna volta.

  gracies.

 8. unfortunately I don't speak Catalan (what the entries here seem to be…) – so hopefully I will be understood in English…
  I came to this site because the author of MonkeyGTD posted a link to here in his MonkeyGTD Blog.
  From what I understand some people seemed either to have no good idea how to download – or having problems with downloading a copy of mGTD… So I decided to leave a comment with some probably useful links (sorry – English also…). Thought this could be helpful:

  TiddlyWiki in General:
  TiddlyWiki for the rest of us – An easy-to-use entry-level TiddlyWiki tutorialTiddlyWikiTutorial – Learn the Basics of TiddlyWiki(unofficial)TiddlyWiki | Google GroupsTiddlyWikiTips.com – Your TiddlyWiki Tips Resource! (TW v2.0.11)

  MonkeyGTD specific:
  [url=http://monkeygtd.blogspot.com/]The MonkeyGTD Blog[/url]
  Getting started with MonkeyGTD 2.1 alpha – TiddlyWikiGuidesGTD TiddlyWiki | Google Groups

 9. [9]

  You do not worry about the Spam. I hope to have this weekend awhile and I translate the article to the English.

Últimas entradas

Enhancing SSH Security with StealthSSHAccess

Reading time: 4 – 7 minutes In today’s interconnected world, maintaining the security of your server infrastructure is paramount. One critical point of vulnerability is the SSH (Secure Shell) service, which allows remote administration of servers. Despite using a non-default

Leer más »
Archivo