oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Python: Reiniciem el router si no hi ha internet

Reading time: 1 – 2 minutes

Malgrat fa uns dies vaig canviar el meu vell Zyxel per un Cisco 837 a casa, la línia ADSL es continua penjant per motius desconneguts. Ja que quan les dades no circulen ni amunt ni aball les interficies ATM estan aixecades i tot sembla funcionar correctament. Així doncs, no m’ha tocat altre remei que fer-me un petit script amb Python a través del qual cada 5min comprovo si tornen els pings contra un dels servidors de OpenDNS. Si això no és així llavors es connecta contra el router Cisco i el reinicia. Ja que he fet proves baixant i pujant la interficie ATM i no hi ha manera. No se m’ha acudit cap millor idea que llençar un reload.

L’script guarda un fitxer de log a /var/log/online.log i usa el modul pexpect de Python. La resta de coses que usa són moduls que van instal·lats per defecte.

Si a algú li pot fer falta l’script el podeu descarregar: router.py.

0 thoughts on “Python: Reiniciem el router si no hi ha internet

  1. Y que pasa si le pegas un toque a tu compania de telefono y les comentas el pollaco ? 😉

  2. [1]

    Pegarle un toque a telefónica…jajajajaj! paso tio és més fàcil fer l'script.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo