oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Podcast 1×02: Gentoo i futur dels servidors

Reading time: < 1 minute Després de les mostres de suport del primer podcast, m'he animat avui mateix a fer el segon a veure com sortirà la cosa. Els temes dels que parlo són:

 • Gentoo: versió 2008.0, a petició del Sergi
 • Servidors virtualitzats i software appliances
 • Secció: Tabs, en aquesta secció parlaré de les webs que tinc obertes al meu navegador
 • Secció: Starred news, en aquesta secció parlaré de les notícies que he destacat al Google Reader

Finalment les seccions Tabs i Starred news han estat post-posades pel següent podcast.

[display_podcast]

Fe d’errades: l’extenció de firefox de la que parlo és diu Taboo i no Tatoo.

10 thoughts on “Podcast 1×02: Gentoo i futur dels servidors

 1. Doncs 15 minuts no s’han fet tan llargs com creia. Del tema servidors virtuals, només confirmar que son ja avui dia una tecnologia en expansió. A la feina fa molt de temps que tenim uns quants hosts amb VMware ESX i funcionan molt i molt be. Et donan una flexibilitat brutal.
  D’altra banda, cada vegada estem movent cada cop més aquest tema a la part de client amb VMWare Player i Workstation essencialment. En aquest terreny, m’agradaria destacar VirtualBox d’Innotek (recentment adquirida per Sun), ja que cada vegada esta més i més aprop de no tenir res a envejar a VMWare Workstation.
  Res més a dir un plaer escoltar-te.

 2. @frommelmak: Has provat el VirtualBox? funciona amb linux també??? ja m’explicaràs ja que si esta tan bé potser que el provi.

  ESX VMWare també el tinc en un client i és una passada el que fa. Realment és molt interessant el que han inventat aquesta colla.

 3. Ei Oriol! Mercy home! I molt bé el 2on Podcast també…
  Sí, Gentoo és per usuaris de linux avançats i “experts compiladors” com tu dius.. jo sóc “principiant” però la trobo relativament sencilla de fer anar i mantenir (menys quan comença a donar errors importants).. per això ara al veure que no hi habia cap manual per versió estable em vaig quedar amb les ganes de començar a instalar-ne una.. Pel desktop uso Ubuntu (tot i que encara sóc un traidor i quasi sempre vaig amb window$!), ja li faré un cop d’ull a les Ubuntu-LTS..
  Mercy un altre cop, i endavant amb els projectes..
  I opinant dels podcasts, suposo que quan ho tinguis tot en “versió estable”, ja els faràs “més espontanis”, vull dir com es fan els escrits, quan dius… -Aixó ho de posar en un post!… 😉
  Vinga! Salutacions..

 4. I tant ! El tinc al portàtil (openSUSE) ja fa més d’un any (gràcies Ivan!). La veritat es que va molt be, tant corrent WinXP com altres distros de Linux.

  De la mateixa manera que es molt recomanable instal.lar les tools de VMWare (tant al Player com al Workstation), per poder jugar amb les resolucions de la pantalla, al VirtualBox pots instal·lar drivers específics (al host virtual windows) que permeten canviar dinàmicament la resolució de la pantalla de la màquina. D’aquesta manera, quan ho poses a full screen no hi ha cap diferencia amb un WinXP.

  L’únic que trobo que encara s’ha de millorar a la proposta d’Innotek es el tema de la configuració de la xarxa en mode bridge. De tota manera, en mode NAT funciona prou bé.

 5. Hola Uri !!

  M’ha encantat això del podcast. Confesso que mai n’he seguit cap i que no li acabava de trobar el què, però després d’escoltar els dos que has penjat he canviat de pensament. Veig que és una manera molt més directa d’explicar les coses i més venint d’un tio amb l’experiència que tens tu.

  Per acabar, vull fer una petició 😛 aviam si ens expliques perquè vas triar ubuntu com a sistema operatiu pels servidors i no debian, és una decisió que no acabo d’entendre (des de la meva poca experiència en el tema).

  Apa, res més, felicitats per la iniciativa i molts ànims !

 6. @Albert M.: Gràcies avanç que res nano.

  Sobre Debian, no m’agrada la seva lentitud en treure paquets i en provar les coses tantes i tantes vegades que mai arriben a estar al dia de res, recordo quan vaig montar un projecte per fotoprix que el propi ramiro, tot un crack en debian estava desesperat per la manca de paquets actaulitzats a Debian. Això em desespera i a mi m’agrada estar al dia no anar 2 anys atrassat que és el que calculo qu va Debian.

  Malgrat això reconeixo que la base que ha donat a Ubuntu és molt decent i gens despreciable. Un altre tema, són els paquets .deb que també usa Ubuntu, és clar. Per mi un desastre. Ho sento, sóc un amant del ebuild i la compilació com ja vaig dir i això de tenir les coses tan encarcarades no me’n sé avenir.

 7. @Marcos: gràcies nano, content de llegir-te també, fa temps que ens hem perdut la pista.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo