oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Problemes de rendiment OpenFiler amb VMWare Server [solucionat]

Reading time: 3 – 4 minutes

Després de molts mesos amb un greu problema de rendiment al servidor SAN/NAS de casa que tinc montat en una màqina virtual d’VMWare Server sobre Ubuntu 8.04 LTS, per fi m’he decidit a arreglar el problema. En algún altre post havia comentat el problema, la qüestió és que el rendiment dels 1.5Tb que tinc al servidor des del sistema operatiu de Host és d’uns 70MB/s però les mateixes proves des dels discos gestionats per la màquina Guest, o sigui l’OpenFiler, donaven uns patetis 3, 4 o com a molt 5MB/s. O sigui, que quan s’accedia per NFS o SMB als recursos compartits el rendiment era insuficient i d’altres servidors o màquines que usen aquests recursos se’n veien repercutits.

Finalment després de buscar una mica vaig veure que el problema venia de les interrupcions del sistema que es perdien degut a que el clock rate del servidor Host no era capaç de processar tantes interrupcions. Així doncs, investigant sobre el tema vaig veure que el que cal fer és donar suport HPET, en el meu cas perquè això funcioni ho he hagut d’activar també a la BIOS del HP ML110 que uso com a servidor físic. Amb aquests canvis els tests de velocitat de la màquina virtual amb OpenFiler m’han millorat substancialment i ara mateix donen resultats al voltant de 50MB/s. Obviament, encara estic lluny d’un rendiment òptim però ja no sé si això és tema de configuració o si el problema és més profund i ja depèn de la propia gestió interna que fa l’VMWare amb els mòduls que fan d’interficies entre el hardware real i el virtual.

Si voleu saber si teniu el HPET activat o no al kernel és tan senzill com mirar al dmesg:

root@vm0:~# dmesg |grep hpe
[  120.210408] hpet clockevent registered
[  120.210412] hpet0: at MMIO 0xfed00000, IRQs 2, 8, 0
[  120.210416] hpet0: 3 64-bit timers, 14318180 Hz

En cas de no tenir-lo activat, cal que activeu el següent al fitxer .config del kernel:

CONFIG_HPET_TIMER=y
CONFIG_HPET_EMULATE_RTC=y
CONFIG_RTC=y

A part d’això hi ha d’altres opcions per tal d’acotar aquest tipus de problemes, algunes que permeten estabilitzar les màquines virtuals malgrat no les expremem al màxim ens poden permetre funcionar millor si el rendiment no és el màxim dels nostres problemes i no saturem el Host. Per exemple, es pot afegir al fitxer .vmx de la màquina virtual la següent opció:

host.useFastClock = FALSE

Per cert, si voleu identificar el problema el kernel de la màquina Host dona errors de l’estil:

Aug 21 12:56:11 dey kernel: rtc: lost some interrupts at 2048Hz.

o també coses així:

select() to /dev/rtc to wait for clock tick timed out.

Com sempre a google podeu trobar moltíssima informació de com ajustar el vostre Linux perquè rendeixi al màxim amb VMWare. Per la meva part, ara hem queda posar en marxa mil i una coses que depenien d’aquest servidor de fitxers que mica en mica anava obligant-me a parar serveis per manca de rendiment. Espero que properament ja pugui posar en marxa funcions com l’album de fotografies i d’altres similars.

2 thoughts on “Problemes de rendiment OpenFiler amb VMWare Server [solucionat]

  1. Fa uns dies mentre buscava l’ultima versió del VMware Server em van explicar que la gent de VMware a tret una versió gratuïta (una mica capada) del seu hypervisor, el conegut VMWare Infrastructure ESX, al que anomenen ESXi.

    Al tractar-se d’un hypervisor natiu i no d’un de tipus hosted, Imagino que en qüestions de performance aquesta solució ha de ser millor que una basada en VMware Server.

    http://www.vmware.com/products/esxi

    De tota manera i per curiositat, demà a la feina miro a veure si el kernel del ESXi te el HPET activat o no.

    La veritat es que de moment funciona perfectament i no trobo a faltar res molt important de la versió ESX que jo coneixia.

    off topic: ara ja tens el meu correu personal a més del de la feina 😉

  2. ostres, doncs no ho sabia això del ESXi ja tinc ganes de provar-lo. Segur que donarà més bon rendiment, o això espero.

    Malgrat sóc Partner de VMWare certificat la veritat és que no faig gaire cas de les newsletters que envien perquè són uns pesats i no paren d’enviar spam.

    Moltes gràcies per la informació.

    off topic: ja tinc guardats els teus dos correus a la meva agenda.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo