oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

webcam del Dell m1330 en linux

Reading time: 1 – 2 minutes

La webcam del portàtil és una Omnivision amb resolució VGA, concretametn el model usa el idProduct: 0x7670. Doncs bé, gairebé mai uso la webcam així doncs un dia la vaig configurar i després se’m va oblidar com ho havia fet, avui actualitzant la Gentoo ho he recordat i vaig a posar les quatre notes aquí per si poden ajudar a algú i així ho usaré de recordatori per mi mateix.

En Gentoo la gràcia esta en tenir instal·lat el paquet: media-video/linux-uvc, aquest paquet genera un mòdul del kernel anomenat uvcvideo.ko que podem carregar amb un simple modprobe. Després, per exemple, amb el paquet media-video/luvcview podem llençar un simple aplicatiu anomenat: luvcview que ens permetrar fer captures de pantalla i de video a través de la webcam.

Com podeu veure ben senzill de configurar i d’usar, ara només cal que no feu com jo que no l’he usat mai més que per fer proves.

Comments are closed.

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo