oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Fitxers kmz/kml i htc footprints

Reading time: 3 – 5 minutes

footprintAquestes últimes vacances a madeira he aprofitat per utitlizar una eina que fins ara incorporaven els mòbils que tenia però que fins ara que m’he passat a Android no m’he decidit a expremer, estic parlant d’htc footprints. És una eina que a partir d’un simple formulari permet registrar llocs emblemàtics, bonics, interessants, curiosos o que simplement volem recordar. Aquest formulari guarda coses com una fotografia del lloc, un títol, la posició del GPS, la direcció, pots afegir-hi comentaris de text i fins hi tot de veu; potser hem deixo algún detallet del que pots afegir-hi per cada entrada a footprints però escencialment això és tot el que fa. Obviament el bo del tema és que gràcies a les tecnologies que incorpora el telèfon omplir el formulari és ben senzill, ja que la foto, posició del GPS o gravació de veu es fan amb simples clics, com sempre el més molest és escriure text.

L’interessant del tema és que després això es pot exportar a un fitxer .kmz (tot el contingut del footprints) o un fitxer .kml (només una entrada del footprints). El .kmz conté en escència un paquet amb un fitxer kml i els arxius externs del footprints, per exemple, les fotografies o l’audio. Pel que fa al format del fitxer .kml es tracta d’un fitxer XML amb el contingut del formulari que he comentat anteriorment. Aquests fitxers són directament importables al Google Earth i a moltes altres eines de la saga de Google. Però el que a mi m’interessa comentar en aquest article és la llibereria libkml, també de google, la que vaig usar per parsejar el fitxer kmz de les vacances a Madeira.

schema fitxer kml

A través d’un simple codi amb python vaig generar el codi en format dokuwiki necessari per montar-me l’esquelet de la web de les vacances a Madeira. De fet, el codi no esta gens polit i esta extret d’snippets d’exemple que he trobat per la web, però pel que jo volia era més que suficient. Al final del post hi teniu un enllaç.

Fa dies que en aquesta línia dono voltes a la idea de montar-me un servei que després de fer una entrada al footprints amb el mòbil enviï automàticament el fitxer .kmz/.kml per email a una direcció reservada que parsegi el correu i que automàticament doni d’alta aquest contingut a alguna de les seccions d’oriolrius.cat, de fet, encara no tinc clar si la millor idea és injectar-ho com a post o com a entrada del wiki, el que si que tinc clar és que això després s’haurà de referenciar al meu lifestream perquè així quedi constància de llocs interessants que coneixo i que sempre que vols recordar ja has oblidat. Si algú té idees de com millorar aquesta idea, ja ho sap, que m’avisi.

Referències:

NOTA: el codi del dokuwiki usa el plugin de google maps.

Comments are closed.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo