oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Aufs – la evolució del unionfs

Reading time: 2 – 2 minutes

En les properes setamenes hauré de tornar-me a posar les piles amb els sistemes de fitxers COW(Copy-On-Write), ja havia jugat molt amb unionfs per tal de montar un player linux de digital signage fa uns 2 anys. Però ara estic fent una integració amb MeeGo que porta per defecte el sistema de fitxers BRTFS el qual presenta moltíssimes diferencies en comparació a un sistema de fitxers amb journaling normal com podria ser ext3 i ext4.

La qüestió és que em cal intentar assegurar el bon funcionament d’un sistema operatiu a cada arrencada i havia pensat que potser això podia ser una bona idea, bé ja aniré explicant els resultats del experiments quan toquin. Ara només volia avançar-vos algunes de les funcionalitats i millores que suposa aufs respecte unionfs.

  • permet unir diferents directoris en un directori virtual nou, a cada directori se l’anomenarà una ‘branch’
  • a cada ‘branch’ li podem especificar una ‘flag’ diferent: ‘readonly’, ‘readwrite’ i ‘whiteout-able’
  • gràcies a al nou directori virtual podem simular la capacitat de modificar, afegir i borrar elements en un directori de només lectura
  • suporta la capacitat d’afegir/treure ‘branch’ d’un directori virtual en calent

La llista de funcionalitats és força més llarga però el més important és que el nou aufs és molt més ràpid i confiable que el unionfs.

Comments are closed.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo