oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Perl trick: instal·lar mòduls de Perl usant CPAN

Reading time: 1 – 2 minutes

Hi ha unes quantes formes d’instal·lar mòduls de perl, a mi la que més m’agrada en una Gentoo és fer-ho amb emerge, és clar. Però a vegades, hi ha petits mòduls que no estan en el sistema ja qu eno tenen una dependència directa amb cap paquet i no els han afegit al portage, llavors hem de fer coses tan lletges com un ‘make install’. Doncs bé, he trobat una forma més comoda i una mica més ‘maca’ de fer-ho. Així que si us serveix d’ajuda si per exemple, instal·leu un aplicatiu programat en perl que té la dependència del mòdul: Date::Calc i aquest no esta al portage com és el cas, podeu instal·lar així:

perl -MCPAN -e shell
cpan> install Date::Calc

El perl farà tota la feina de baixar, compilar i instal·lar el fitxer per vosaltres. El que és una mica més molest és el primer cop que l’usem que hem de respondre a les preguntes d’un ‘wizzard’ que ens ajuda a configurar el CPAN (The Comprehensive Perl Archive Network).

3 thoughts on “Perl trick: instal·lar mòduls de Perl usant CPAN

  1. Ostres, aixòs i que esta guay… doncs als manuals de la gentoo no en diuen res els cabrons 🙂

  2. Aixo us passa per no tenir un debian amb el seu marevellós apt-get… 8) (ho sento, no em puc treure les ulleres)

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo