Perl trick: instal·lar mòduls de Perl usant CPAN

Reading time: 1 – 2 minutes

Hi ha unes quantes formes d’instal·lar mòduls de perl, a mi la que més m’agrada en una Gentoo és fer-ho amb emerge, és clar. Però a vegades, hi ha petits mòduls que no estan en el sistema ja qu eno tenen una dependència directa amb cap paquet i no els han afegit al portage, llavors hem de fer coses tan lletges com un ‘make install’. Doncs bé, he trobat una forma més comoda i una mica més ‘maca’ de fer-ho. Així que si us serveix d’ajuda si per exemple, instal·leu un aplicatiu programat en perl que té la dependència del mòdul: Date::Calc i aquest no esta al portage com és el cas, podeu instal·lar així:

perl -MCPAN -e shell
cpan> install Date::Calc

El perl farà tota la feina de baixar, compilar i instal·lar el fitxer per vosaltres. El que és una mica més molest és el primer cop que l’usem que hem de respondre a les preguntes d’un ‘wizzard’ que ens ajuda a configurar el CPAN (The Comprehensive Perl Archive Network).