oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

M’han regalat la RIM Blackberry Pearl 8100 (de Vodafone)

Reading time: 3 – 5 minutes

BlackPearl.jpg

Aquesta setmana m’han regalat un nou mòbil d’empresa, de fet, encara no el coneixo a fons però ja hi he fet moltíssimes més coses que en el meu anterior mòbil. Fins ara tenia la Blackberry 7100v que per molt que diguessin que s’hi podia llegir el correu i fer mil coses era tan inusable que no la trobava gens pràctica. Per no parlar de lo grossa que és i la incomoditat d’usar la rodeta.

Doncs bé, aquesta setmana com deia tinc un substitut pel model 7100v ara tinc la 8100. Per començar ja estic usant el correo (mail-push). Així doncs, sigui on sigui rebo en temps real els correus que m’arriben en qualsevol de les meves 4 búsites. Les 3 professionals i la personal totes elles agrupades per una compte IMAP, amb els seus corresponents filtres antispam i antivirus. A més també puc accedir a gmail a través del navegador i a bloglines sense massa problemes.

Pel que fa al correu no tot és una meravella ja que li he trobat força inconvenients que no se si és que no són suportats pel dispositiu o simplement jo no ho sé configurar, i ho he intentat diverses vegades. Coses que m’agradaria poder aconseguir:

 • Veure totes les carpetes de la meva compte IMAP, no només la inbox com fins ara.
 • Que els emails enviats es posin a la carpeta sent de la compte IMAP, ara queden guardats a la blackberry però no al meu servidor IMAP.
 • Poder escollir la meva adreça remitent, malgrat només tingui configurada una compte IMAP, dintre hi ha 4 bústies i quan contesto un missatge o escric un mail nou m’agradaria poder escollir quin remitent usar, com en l’evolution.
 • Sincronització automàtica de l’estat dels emails. O sigui, que si m’arriba un email nou i el llegeixo a través de webmail o el meu MUA que en la blackberry surti com a llegit i no pas com a nou, que és el que passa ara.

Encara no li he agafat el pols al sistema d’escriptura que incorpora tot i que té pinta de ser prou ràpid quan el controli. Ara mateix, però, semblo una tortuga contestant emails, sms o qualsevol altre cosa amb el dispositiu.

Per altre banda, també m’agradaria aconseguir aprofitar la connexió GPRS/EDGE per usar-la a través de bluetooth o USB i usar-la de mòdem per connectar a Internet, així no caldria que portes a sobre la VRA de Vodafone.

M’he de posar a investigar com sincronitzar el calendari i la llibreta de direccions amb l’evolution així em serà encara més útil tot plegat. Si a més això ho pogués lligar amb el Tasks Pro ja seria la bomba, tot i que aquesta part ja la veig una mica més difícil.

A través del Blackberry Blog he vist que també suporta GPS a través d’un software que es diu Spot i de qualsevol GPS Bluetooh que suporti protocol NMEA. De totes formes, em sembla que això no ho arribaré a comprar ja que diria que és més útil tenir el GPS al nokia 770 perquè té la pantalla molt més gran. Malgrat el software de GPS no sortirà fins aquests nadals.

Espero que les properes setmanes no siguin tan boges com aquestes últimes setmanes i em pugui dedicar a treure-li una mica més el suc a la Blackberry 8100. Per si a algú li pica la curiositat de les característiques del dispositiu us recomano el review que n’han fet la gent de Mobile Burn.

0 thoughts on “M’han regalat la RIM Blackberry Pearl 8100 (de Vodafone)

 1. Has provat d'instal.lar l'aplicació Gmail mobile, diuen que va molt bé. Jo me l'he instal.lat però al fer el loading… dona un error de java(null pointer). En saps alguna cosa?

 2. [1]

  No sé quina aplicació vols dir jo llegeixo gmail a través de http://gmail.com si em dius on és l'aplicació la provo i et dic alguna cosa.

  El que si que uso és el Google Maps per BlackBerry i va molt bé. Ja m'han tret de més d'un dubte.

 3. [4]

  Ja veus que guapo, ja me les he instal·lat tan la de GMail com la de GTalk, amdues em funcionant perfectamnet. Si a això i sumem que la de GMaps que també va genial. Tinc el kit-google al mòbil. Realment ja no em falta de res… hi hi hi!

  Moltíssimes gràcies per la informació la veritat és que no m'havia posat a buscar massa aplicacions pel mòbil. A part del funambol, bbreply i alguna més que no recordo no tenia res més.

  El que ara he de trobar és una aplciació que em sincronitzi el calendari de google (gcalendar) amb el de la blackberry. Perquè el funambol té molt verd encara el sincronitzador de calendari amb gcalendar i quan ho sincronitzo des de l'evolution, cap a gcalendar i cap a la blackberry tot plegat es converteix en un desastre.

 4. [5] Existeix el GCalSync, la vaig provar i algu em feia, però em sembla que no m'acabava d'anar del tot. AL final me la vaig borrar, no em feia massa gràcia.

  Espero que treguin la aplicació per mòbil de google calendar aquests cracks 😀

 5. [5] Amb quina companyia tens el mòbil. Ho dic pq no sé si hi pot tenir a veure el tema de què no em vagi el Gmail (quina ràbia). No tens idea de què pot passar-me?

 6. [6]

  si la vaig trobar aquesta aplicació també, però l'he provat poc.

 7. Jo tinc el google maps i el BB Maps en la BB Pearl i ambdos funciones prou be. També he aconseguit posar un GPS el Holux GPSlim240 via bluetooth i l'he aconseguit emparellar. Aquest cap de setmana veure si pirula com a gps. Creec que com a minim m'hauria de donar la posició. De totes formes no ens podem fer ilusions i no funcionará mai com un GPS tipus TomTom, perquè a les mateixes operadores no els interessa. Posaran problemes. És una questió de llicències i cales. Van en contra del que vol la gent. Informació gratuita. Màxima facilitat a tot.

 8. Hola

  Jo tambe estic interessat en usar la BB com a modem per Mac.

  He provat varis scripts que he trobat a la xarxa pero no funcionen Hem dona el error:

  Tue Aug 21 20:46:05 2007 : Connecting via BlackBerry 8300.
  Tue Aug 21 20:46:05 2007 : Making EDGE connection.
  Tue Aug 21 20:46:08 2007 : Serial connection established.
  Tue Aug 21 20:46:09 2007 : Using interface ppp0
  Tue Aug 21 20:46:09 2007 : Connect: ppp0 <–> /dev/cu.Bluetooth-Modem
  Tue Aug 21 20:46:10 2007 : Remote message: vodafone
  Tue Aug 21 20:46:10 2007 : PAP authentication succeeded
  Tue Aug 21 20:46:11 2007 : LCP terminated by peer
  Tue Aug 21 20:46:14 2007 : Connection terminated.
  Tue Aug 21 20:46:19 2007 : Serial link disconnected.

 9. Hola

  Jo tambe estic interessat en usar la BB com a modem per Mac.

  He provat varis scripts que he trobat a la xarxa pero no funcionen Hem dona el error:

  Tue Aug 21 20:46:05 2007 : Connecting via BlackBerry 8300.
  Tue Aug 21 20:46:05 2007 : Making EDGE connection.
  Tue Aug 21 20:46:08 2007 : Serial connection established.
  Tue Aug 21 20:46:09 2007 : Using interface ppp0
  Tue Aug 21 20:46:09 2007 : Connect: ppp0 <–> /dev/cu.Bluetooth-Modem
  Tue Aug 21 20:46:10 2007 : Remote message: vodafone
  Tue Aug 21 20:46:10 2007 : PAP authentication succeeded
  Tue Aug 21 20:46:11 2007 : LCP terminated by peer
  Tue Aug 21 20:46:14 2007 : Connection terminated.
  Tue Aug 21 20:46:19 2007 : Serial link disconnected.

 10. finalmet hem funciona,

  He posat el script per a la BB 8300 a dintre de /Library/modem scripts i posteriorment he configurat la connexio de bluetooth del Mac via la BB

  com a número de telefon – abans utilitzaba *99# o be *99***1# – el correcte es posar-hi airtelnet.es
  Usiari. vodafone
  Password. vodafone

  a mi hem funciona perfectament amb la Pearl i el Ibook amb Mac os X a una velocitat de 460000 bps

  Per a Qualsevol dubte pots enviar-me un mail

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo